Δύσπιστοι οι αγρότες με τις ανακοινώσεις Μ. Βορίδη

Κρήτη
Δύσπιστοι οι αγρότες με τις ανακοινώσεις Μ. Βορίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιφυλακτικοί έναντι της απόφασης αξιοποίησης αδιάθετων κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ αγρότες της Κρήτης, παρά την ικανοποίηση που εκφράζει ο Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα η Ειδική Επιτροπή Γεωργία και το Ευρωκοινοβουλίο, ενέκριναν και υπερψήφισαν  το Προσωρινό Μέτρο Στήριξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με το οποίο αξιοποιούνται αδιάθετα κονδύλια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε αυτά να διατεθούν σε αγρότες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, μέχρι του ποσού των 7.000 ευρώ για κάθε αγρότη και 50.000 ευρώ για κάθε μικρομεσαία αγροτική επιχείρηση.

Το ερώτημα πως θα επιλεγούν τελικά οι πληγέντες, ποιοι θα είναι και σε ποιες περιοχές της χώρας δραστηριοποιούνται, θέτει εξ αρχής ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης , στο Ράδιο 98.4. Παράλληλα διερωτάται γιατί όλα τα κονδύλια που ανακοινώνονται δεν μπαίνουν σε ένα λογαριασμό που θα ενισχύει την παραγωγή αντί των παραπάνω που προκαλούν απορίες και υπόνοιες στις τάξεις των παραγωγών.

Για χρήματα που ακούν αλλά δεν βλέπουν  και συνεχείς εξαγγελίες ή ανακοινώσεις χωρίς άμεσο αντίκρισμα κάνει λόγο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανόλης Ορφανουδάκης. «Φοβάμαι για το ποιος τελικά θα αποζημιωθεί και ποιος όχι» επισημαίνει.

«Ο Υπουργός μας τρέφει με παραμύθια . το μόνο σίγουρο είναι ο αγώνας μας για να παραμείνουμε στη γη μας» η θέση προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων Μανόλη Καρκαβάτσου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News