Δολοφονία Ηρακλειώτη Ταξίαρχου Γιώργου Βασιλάκη - Ειδική αναφορά από την ΕΛ.ΑΣ

Κρήτη
Δολοφονία Ηρακλειώτη Ταξίαρχου Γιώργου Βασιλάκη - Ειδική αναφορά από την ΕΛ.ΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατό του

Σαν Σήμερα το 2010 ο Ταξίαρχος Βασιλάκης Γεώργιος έχασε τη ζωή του από έκρηξη βόμβας στο κτίριο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η  έκτακτη είδηση έσκασε σαν βόμβα μέσα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Η βόμβα προοριζόταν για τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χρυσοχοΐδη όμως το δυσάρεστο έργο του να ανοίξει το φάκελο είχε αναλάβει ο Κρητικός Ταξίαρχος.

Η Κρήτη και ολόκληρη η χώρα συγκλονίστηκαν από τραγικό συμβάν έκρηξης της βόμβας στα χέρια του Ηρακλειώτη Ταξίαρχου της Ελληνικής Αστυνομίας Γεώργιου Βασιλάκη.

Σήμερα στα πλαίσια συμπλήρωσης 10 ετών από τη δολοφονία του Κρητικού αξιωματικού η ΕΛ.ΑΣ,  με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνει ιδιαίτερη αναφοράστον Γιώργο Βασιλάκη  , το όνομα του οποίου προστέθηκε στις 24 Ιουνίου του 2010 στα θύματα της τρομοκρατίας.

▪Γεννήθηκε το 1960 στο Απεσωκάρι Ηρακλείου Κρήτης.

▪Το 2010 υπηρετούσε με τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή ως Υπασπιστής στο γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

▪Στις 24 Ιουνίου 2010 το βράδυ τραυματίστηκε θανάσιμα εντός του γραφείου του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που είχε σταλεί στον Υπουργό σε φάκελο αλληλογραφίας και ενεργοποιήθηκε με την αποσφράγισή του.

▪Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο θάνατός του οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.

▪Στον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Γεώργιο Βασιλάκη απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του Ταξίαρχου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News