Κρήτη

Μεταφορικό Ισοδύναμο για την Κρήτη: Τηλεδιάσκεψη για άμεση επίλυσή του

Τι επεσήμαναν μέλη και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το Προεδρείο της ΠΕΔ, το οποίο έθεσε το πάγιο αίτημα δεκαετιών της αυτοδιοίκησης και των φορέων της Κρήτης αναφορικά με την καθιέρωση του μεταφορικού ισοδύναμου για το νησί μας.

Ειδικότερα ο πρόεδρος κ. Γ. Κουράκης και τα μέλη της ΕΕ της ΠΕΔ Κρήτης, κκ. Γ. Μαρινάκης, Γ. Μαλανδράκης, Μ. Κοκοσάλης και Ν. Κοκκίνης συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη, τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ε. Κυριαζόπουλο, τον Ειδικό Σύμβουλο του Υπουργού κ. Μ. Κουτουλάκη και τον Διευθυντή της Λιμενικής Αστυνομίας Πλοίαρχο κ. Χ Μαρουλάκης.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΕΕ της ΠΕΔ Κρήτης επεσήμαναν στον κ. Υπουργό τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι στο νόμο υπάρχει πρόβλεψη για να επεκταθεί και στην Κρήτη, δυστυχώς μέχρι σήμερα το θέμα έχει βαλτώσει, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη δυναμικών και νευραλγικών κλάδων.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι το μεταφορικό έργο στις δυο μόνο μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες της Κρήτης προσεγγίζει τα 80 εκ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το υπόλοιπο μεταφορικό φορτίο κυρίως σε χύμα προϊόντα (καύσιμα, αέριο, ελαιόλαδο, κ.λπ.) γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αυτή η μεταχείριση της Κρήτης «φρενάρει» την τοπική οικονομία και της στερεί τη δυνατότητα πιο γρήγορης και πιο δυναμικής ανάπτυξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια