«Black lives matter»: Αντιρατσιστικές διαδηλώσεις σε Ηράκλειο και Χανιά

Κρήτη
«Black lives matter»: Αντιρατσιστικές διαδηλώσεις σε Ηράκλειο και Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ερχόμενη Παρασκευή

Αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή σε όλη τη χώρα.

Στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο (Λιοντάρια) και Χανιά (πλατεία Αγοράς), στις 7 το απόγευμα.

«Ο συγκλονιστικός ξεσηκωμός στις ΗΠΑ και σε όλο τον πλανήτη μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζώρτζ Φλόϊντ, ενός ανθρώπου που φώναζε I CAN’T BREATH (ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ), ενώ ο αστυνομικός τον έπνιγε με το γόνατο στο σβέρκο, στέλνει παντού το μήνυμα ότι εκατομμύρια κόσμου είναι εξοργισμένα με τις άθλιες πολιτικές του ρατσισμού των κυβερνήσεων, με τις βαρβαρότητες της Αστυνομίας, τους φράκτες στα σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πνιγμούς χιλιάδων προσφύγων στη Μεσόγειο. (…)

Να απαιτήσουμε μαζί με τους εργαζομένους στην εκπαίδευση, την υγεία, τον επισιτισμό, τον πολιτισμό, την νεολαία που βγήκε στους δρόμους εξοργισμένη για τη δολοφονία του Τζωρτζ Φλόϊντ, να μπει τέλος στις ρατσιστικές πολιτικές. Να δοθούν τώρα σπίτια για όλους, για τους πρόσφυγες, τους Ρομά, τους άστεγους με ένα μαζικό πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης, με αξιοποίηση όλων των δημόσιων κτιρίων του ΕΦΚΑ, του κράτους και των Δήμων που είναι διαθέσιμα.

Να μπει τέλος στην πολιτική που ποινικοποιεί την προσφυγιά και την μετανάστευση, με την άμεση απόδοση ασύλου και χαρτιών σε όλους, με το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, με ανοιχτά σύνορα για τους κατατρεγμένους. Σας καλούμε να οργανώσουμε μαζί με τους πρόσφυγες και τις κοινότητες μεταναστών ένα συλλαλητήριο ενάντια στο ρατσισμό, στις 26 Ιούνη» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό κάλεσμα που κοινοποίησε το ΚΕΕΡΦΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News