Πανελληνίες – Ειδικά μαθήματα: Να επιστραφούν τα χρήματα των εισιτηρίων στους μαθητές

Κρήτη
Πανελληνίες – Ειδικά μαθήματα: Να επιστραφούν τα χρήματα των εισιτηρίων στους μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για γονείς και συνοδούς που είχαν κλείσει εισιτήρια για την μεταφορά στην Αθήνα

Την δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων στο ακέραιο για υποψήφιους πανελλαδικών και των συνοδών τους που είχαν κλείσει αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μεταφορά τους στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα, ζητά ο σήμερα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεσμεύτηκε χτες ότι τα ειδικά μαθήματα των πανελληνίων, θα δοθούν στην Κρήτη για τους μαθητές του νησιού, με την δημιουργία ενός εξεταστικού κέντρου στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο.

Την ερώτηση απηύθυνε προς τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Υποδομών & Μεταφορών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Την Δευτέρα 22-06-2020, ύστερα από σχετική επίκαιρη ερώτηση μου, η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την λειτουργία εξεταστικού κέντρου για φέτος στην Κρήτη για τα ειδικά μαθήματα των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Πρόκειται για μια εξέλιξη πολύ θετική, αφού δεν θα αναγκαστούν 562 οικογένειες να μεταβούν στην Αθήνα με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά τους, αλλά κυρίως για την ψυχολογική κατάσταση των υποψηφίων.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι και γονείς, οι οποίοι είχαν ήδη κλείσει το εισιτήριο για την μετάβαση τους στην Αθήνα, δεδομένου ότι γνώριζαν μέχρι εχθές πως οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε, πρέπει να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων στο ακέραιο για υποψήφιους πανελλαδικών και των συνοδών τους που είχαν κλείσει αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μεταφορά τους στην Αθήνα.

Επειδή από τα ισχύοντα προβλέπεται μερική επιστροφή των χρημάτων ή μετατόπιση του χρονικού ορίζοντα του εισιτηρίου (να παραμείνει ανοικτό για ένα έτος)

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων στο ακέραιο για υποψήφιους πανελλαδικών και των συνοδών τους που είχαν κλείσει αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μεταφορά τους στην Αθήνα, ώστε να εξεταστούν πανελλαδικά στα ειδικά μαθήματα;»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News