Γιατρός «μαϊμού» – Μέχρι την Κρήτη η… χάρη του ως «ψευτομεσίτης»

Κρήτη
Γιατρός «μαϊμού» – Μέχρι την Κρήτη η… χάρη του ως «ψευτομεσίτης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι την Κρήτη είχε φτάσει η δράση του “μαϊμού” γιατρού Νίκου Κοντοστάθη, που θεωρείται υπαίτιος για τον θάνατο τουλάχιστον τριών ασθενών.

Μέχρι την Κρήτη, και συγκεκριμένα τη Μεσαρά, είχε φτάσει - όπως όλα δείχνουν - η δράση του 47χρονου “ψευτογιατρού”, ο οποίος φέρεται ως υπαίτιος, μεταξύ άλλων, για τον θάνατο τριών ασθενών, δύο εκ των οποίων ανήλικοι!

Ο ρόλος του στην αγοραπωλησία οικοπέδου στη Μεσαρά!

Αξίζει να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των άλλων, ο 47χρονος φέρεται να προσπάθησε να παίξει τον ρόλο διαμεσολαβητή για την αγοραπωλησία περισσότερων από 1.000 στρεμμάτων γης στην Κρήτη. Η επίμαχη έκταση βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα νότια του νομού Ηρακλείου, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών ΜΜΕ, ο “ψευτογιατρός” φέρεται να χρησιμοποίησε τις δήθεν υψηλές γνωριμίες που είχε για να μεσολαβήσει για την αγοραπωλησία. Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο 47χρονος είχε υποστηρίξει ότι το 60% των μετοχών θα λάμβαναν δήθεν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν τότε στην κυβέρνηση!

«Έφθασε στο σημείο να πείσει τον ιδιοκτήτη να τον κάνει πληρεξούσιο για να διαπραγματευτεί και να πουλήσει το ακίνητό του. Οπότε καταλαβαίνουμε μέχρι σε ποιο βαθμό έχει φθάσει το πρόβλημα της παραμεσιτίας», ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ TV η κ. Άρτεμις Μαυράκη, πρόεδρος μεσιτών Ελλάδος μην παραλείποντας να σταθεί στο γεγονός, ότι στην Κρήτη το φαινόμενο της παραμεσιτίας ανθεί. 

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στον αρμόδιο ανακριτή και μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος. Ας σημειωθεί ότι ο 47χρονος παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε πολίτες υποδυόμενος τον γιατρό, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν είπε ποτέ στους ασθενείς να σταματήσουν τις θεραπείες τους.

Χθες, πάντως, οι εισαγγελικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία, αλλά και φωτογραφίες του προφυλακισθέντος, με στόχο την «προστασία του κοινωνικού συνόλου», αλλά και τη διερεύνηση τυχόν τέλεσης παρόμοιων πράξεων από τον κατηγορούμενο. Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται για τον Νικόλαο Κοντοστάθη, ο οποίος γεννήθηκε το 1973 στην Αττική.

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα τη 16η/6/2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Κοντοστάθη Νικόλαο του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 8η/2/1973 στα Λιόσια Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210/64.76.183, 210/64.76.187 και 210/64.11.111, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. χθες.

Λίγο νωρίτερα, ο 47χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος και πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, όπου θα παραμείνει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Ο 47χρονος άνδρας, ο οποίος επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς, κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του, για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή πως είναι εμπειρικός βοτανολόγος και ότι θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους, τονίζοντας ότι ουδέποτε έπεισε να σταματήσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν.

Ακόμη ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε υποσχέθηκε ότι θα κάνει καλά τους ασθενείς και πως θα υποβάλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά, καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα που βρέθηκε στα θεραπευτικά έλαιά του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

Πάντως, ο κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε πολίτες παριστάνοντας τον γιατρό, αρνήθηκε ωστόσο ότι ευθύνεται ο ίδιος για τον θάνατο των ασθενών. Ο 47χρονος φέρεται να δήλωσε «εμπειρικός βοτανολόγος», αρνούμενος πως ευθύνεται για τους τρεις θανάτους που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, σε υπόμνημα που κατέθεσε στις Αρχές υποστηρίζει πως εξαπάτησε συγγενείς θυμάτων παριστάνοντας τον γιατρό, ζητώντας συγνώμη για αυτό, πλην όμως αρνήθηκε ότι συνέστησε τη διακοπή των θεραπειών τους. Ειδικότερα, αναφορικά με την πράξη της ανθρωποκτονίας κατά συρροή που του αποδίδεται, ο 47χρονος άνδρας υποστήριξε πως, όταν γνώρισε τα δύο ανήλικα παιδιά, είχαν ήδη ολοκληρώσει τη θεραπεία τους και ότι ο ίδιος θέλησε να τα βοηθήσει, όπως και τους γονείς τους, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση χωρίς να συστήσει διακοπή θεραπείας.

Επίσης, ο προφυλακισθείς ανέφερε ότι έλαβε χρήματα από τις οικογένειες των τριών θανόντων. Ωστόσο αρνήθηκε ότι είχε οικονομικό όφελος από τα υπόλοιπα 45 θύματα-ασθενείς που καταγράφονται στην επίμαχη δικογραφία.

Εξάλλου, ο “ψευτογιατρός” αρνήθηκε την κακουργηματική κατηγορία περί διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Όπως έγινε γνωστό, υποστήριξε χθες ότι η ποσότητα κάνναβης που φέρεται να περιείχαν σκευάσματα τα οποία ο ίδιος χορηγούσε σε ασθενείς είναι πολύ μικρότερη από αυτή που ο νόμος προϋποθέτει για να στοιχειοθετηθεί αδίκημα.

Ακόμη, ο 47χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκε στα θεραπευτικά έλαια δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών. Για αυτό τον λόγο, όπως είπε, θα ζητήσει τη διενέργεια σχετικής πραγματογνωμοσύνης.

Στο μεταξύ, οι γονείς των δύο ανήλικων παιδιών που έφυγαν από τη ζωή επισήμαναν, μεταξύ άλλων, ότι εμπιστεύτηκαν τον κατηγορούμενο λόγω της αντιμετώπισης που τύγχανε από γιατρούς διαγνωστικών κέντρων. Επίσης, τόνισαν ότι τα παιδιά τους ήταν «απολύτως λειτουργικά», «μέχρι την εμφάνιση» του κατηγορούμενου.

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας: Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντάς μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπιστεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του.

Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για τον επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της εισαγγελικής Αρχής.

Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγνωστικών κέντρων, ενεργώντας “ιατρικές πράξεις”, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας.

Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δε δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δύο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες, όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους, αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, στον θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνηγόρου των οικογενειών των δύο ανήλικων θυμάτων, κ. Δημήτρη Κουσιουρή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News