Συγκλονίζει η Κούνεβα στην ΚΡΗΤΗ TV: Μου έκαψαν το δέρμα, τον οισοφάγο και μ'έβαλαν να πιω το βιτριόλι

Κρήτη
Συγκλονίζει η Κούνεβα στην ΚΡΗΤΗ TV: Μου έκαψαν το δέρμα, τον οισοφάγο και μ'έβαλαν να πιω το βιτριόλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η 34χρονη γυναίκα στη Καλλιθέα, θύμισε σε όλους την επίθεση που είχε δεχθεί πριν 11 χρόνια η τότε καθαρίστρια και μαχητική συνδικαλίστρια, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Συγκλόνισε η γυναίκα που το 2008 δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από άγνωστους μέχρι και σήμερα δράστες, οι οποίοι την ανάγκασαν να το πιει, προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες στην ίδια που είδε τη ζωή της να μετατρέπεται σε έναν εφιάλτη.

«Αυτό που έζησα και ζω, μου άλλαξε την ζωή, είναι ένας πραγματικός εφιάλτης. Αυτές οι επιθέσεις νομικά αντιμετωπίζονται, δυστυχώς, με μεγάλη ηπιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά η πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, στη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα αιχμής»,  στην ΚΡΗΤΗ TV

Η κ. Κούνεβα, σε απευθείας σύνδεση από την Μεγάλη Βρετανία αναφέρθηκε στη στιγμή της επίθεσης, που όπως όλα δείχνουν, ήταν μήνυμα λόγω της "δυνατής φωνής" που είχε αναπτύξει όσον αφορά τα δικαιώματα των ανθρώπων στην εργασία.

Μίλησε για τον εφιάλτη των επεμβάσεων αλλά και για τη μάχη που έδωσε.

Συγκλονιστικό το χρονικό της επίθεσης ,η συγκίνηση της στη διάρκεια της συνέντευξης, οι αναφορές στην οικογένειά της, αλλά και το μήνυμα που έστειλε στην 35χρονη Ιωάννα που δέχτηκε την πρόσφατη επίθεση με βιτριόλι από μία γυναίκα.

Το χρονικό της επίθεσης με βιτριόλι στην Κωσταντινάτα Κούνεβα

Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

Μετά το συμβάν η Κούνεβα υποβλήθηκε σε διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις για να αποκαταστήσει μέρος της υγείας της, ενώ ο οισοφάγος της παραμένει κατεστραμμένος.

Παρέμεινε στο νοσοκομείο για ένα έτος κατά το οποίο υποβλήθηκε σε πέντε χειρουργεία. Έπειτα έκανε τέσσερις ακόμα χειρουργικές επεμβάσεις σε εξειδικευμένα νοσοκομεία της Γαλλίας.

Για τον δράστη της επίθεσης είπε: «Σε μένα το κακό φαίνεται, σε κείνους δε φαίνεται. Αυτός τραβάει πολύ περισσότερα από μένα, είμαι σίγουρη», λέει χαρακτηριστικά η Κωσταντίνα Κούνεβα.

Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη παρά τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις συμπαράστασης που ακολούθησαν. Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας μη λεπτομερή και μη αντικειμενική.

Τον Ιούλιο του 2013, επιβλήθηκε στην εταιρία που εργαζόταν  από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά καταβολή αποζημίωσης 250.000 ευρώ, καταλογίζοντάς της ευθύνες για την επίθεση,που αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο ως εργατικό ατύχημα.

Τον Οκτώβριο του 2013, εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.

Το Φεβρουάριο του 2016 το Μονομελές Εφετείο Πειραιά έκρινε ότι δεν αποδεικνύεται ευθύνη της εργοδοσίας για την επίθεση που δέχτηκε η Κούνεβα και ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση.

Η Κούνεβα ανακοίνωσε ότι θα προσέβαλε δικαστικά την απόφαση του Εφετείου.

Η ιστορία της Κούνεβα που πήρε τεράστια έκταση και δικαίως δραματοποιήθηκε από το Μισέλ Φάις στο θεατρικό μονόλογο Το κίτρινο σκυλί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News