Φωτιά σε επιχειρήσεις στο Γιόφυρο - Γνωρίζουν τους δράστες

Κρήτη
Φωτιά σε επιχειρήσεις στο Γιόφυρο - Γνωρίζουν τους δράστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα ωρών η σύλληψη τους - Σκληρή μάχη με τις φλόγες από την Πυροσβεστική

Θέμα χρόνου είναι η σύλληψη των δραστών της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε ξημερώματα Κυριακής, σε επιχείρηση μονωτικών και οικοδομικών υλικών και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε επιχείρηση αυτοκινήτων στην περιοχή Γιόφυρο, στο Ηράκλειο.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, κατόπιν ενεργειών του ανακριτικού γραφείου  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ηρακλείου έχουν εντοπιστεί οι δράστες και αναμένεται και η σύλληψη τους τις επόμενες ώρες.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι , έναν άνδρα 30 ετών και μια γυναίκα 40 ετών για τους οποίους και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Κόλαση πυρός στην «καρδιά» της νύχτας

Υπενθυμίζεται ότι συναγερμός σήμανε ξημερώματα Κυριακής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο και τέθηκε τελικά υπό έλεγχο χάρη στη μεγάλη επιχείρηση των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε αύλειο χώρο επιχείρησης οικοδομικών και μονωτικών υλικών, στη 1:30 τα ξημερώματα, ενώ επεκτάθηκε σε επιχείρηση αυτοκινήτων.

Άμεσα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτιάς. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 7 υδροφόρα οχήματα, 2 ειδικά οχήματα και 3 βοηθητικά, με δύναμη 30 πυροσβεστών, εκ των οποίων 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, των 5 ατόμων η καθεμία. Συνέπεια αυτής ήταν να καταστραφούν ολοσχερώς επτά αυτοκίνητα και άλλα τέσσερα μερικώς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάηκαν επίσης καλάμια, ενώ κινδύνεψε μια παρακείμενη μάντρα. Οι εικόνες την επόμενη μέρα είναι αποκαρδιωτικές, σχεδόν εφιαλτικές, και προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τη μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα, ενώ χθες το πρωί αναχώρησε και το τελευταίο όχημα της Πυροσβεστικής από το σημείο.

 «Ενημερώθηκε η υπηρεσία μας για το συμβάν. Δεν υπήρξε επέκταση της πυρκαγιάς, με τη συνδρομή της υπηρεσίας. Λόγω του ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στον αστικό ιστό, έγινε άμεση κινητοποίηση υπό τον φόβο να σημειωθεί επέκταση σε παρακείμενες επιχειρήσεις και σπίτια. Υπήρξε γρήγορα μεγάλη κινητοποίηση και έτσι προλάβαμε», είπε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηρακλείου, Γιώργος Τσικαλάς.

«Υπήρχαν μονωτικά υλικά, τα οποία πήραν γρήγορα φωτιά. Η Πυροσβεστική ήρθε γρήγορα και έσωσε ό,τι μπορούσε να σώσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, είδανε σπινθήρες. Κάποιος άλλος γείτονας είδε αρχικά μια έκρηξη και μετά είδε τη φωτιά. Η Πυροσβεστική έχει συλλέξει στοιχεία και πραγματοποιεί έρευνα», είπε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

https://www.youtube.com/watch?v=41jCVcg0tWk?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News