Εικόνες ερημιάς & κλίμα αβεβαιότητας στα τουριστικά θέρετρα της Κρήτης

Κρήτη
Εικόνες ερημιάς & κλίμα αβεβαιότητας στα τουριστικά θέρετρα της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φαντάσματα» θυμίζουν τα τουριστικά θέρετρα του νησιού - Τίποτα δεν θυμίζει… Καλοκαίρι - Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις είναι κλειστές, 11 ημέρες πριν το restart στον Κρητικό Τουρισμό

Εικόνες ερημιάς επικρατούν σε τουριστικά θέρετρα του νησιού, μια ανάσα πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής σεζόν και την άφιξη των πρώτων τουριστών.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στη Χερσονήσου όπου επικρατεί αβεβαιότητα και έντονος προβληματισμός για τη φετινή σεζόν, με τις ακυρώσεις την ίδια ώρα να είναι περισσότερες από τις κρατήσεις.

Στο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Ως έναν κακό Μάρτιο χαρακτήρισε τον Ιούλιο, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

Όπως τόνισε, το restart με τους πρώτους τουρίστες στο νησί θα είναι καθοριστικό για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, κάτι που θα εξαρτηθεί από το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα από υγειονομικής και επιδημιολογικής πλευράς.

Και στη Σταλίδα δεν καταγράφεται… κινητικότητα ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, ενώ μόλις 4 ξενοδοχεία θα ανοίξουν τον Ιούλιο στη περιοχή.

Κυρίως Γερμανοί, Πολωνοί και Ολλανδοί, θα είναι οι πρώτοι τουρίστες στο νησί , οι οποίοι θα αποτελέσουν παράλληλα τους πρεσβευτές του Ελληνικού και Κρητικού τουρισμού, εφόσον η επανεκκίνηση του τουρισμού, τις πρώτες εβδομάδες, γίνει με ασφάλεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News