«Ριφιφί» στο Πεδίο Βολής Κρήτης;

Κρήτη
«Ριφιφί» στο Πεδίο Βολής Κρήτης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οσμή σκανδάλου» με φόντο καύσιμα και υλικά, που πιθανώς κάνουν «φτερά», σκιαγραφεί αποκαλυπτικό δημοσίευμα

Γίνεται “ριφιφί” από κάποιους στο Πεδίο Βολής Κρήτης; Έχει στηθεί κάποιος μηχανισμός, όπου με επιπόλαιες και αδιαφανείς διαδικασίες κάνουν “φτερά” καύσιμα ή άλλα υλικά, ακόμα και τηλεοράσεις; Υλικά σημειωτέον τα οποία πληρώνονται με δαπάνες συμμαχικών με την Ελλάδα χωρών; Ένα τέτοιο περίεργο σκηνικό με οσμή... σκανδάλου σκιαγραφεί το Armyvoice.gr, το οποίο με φόντο, όπως σημειώνει, ένα “πακέτο” με υπηρεσιακές και μηνυτήριες αναφορές για το Πεδίο Βολής Κρήτης και τη διαχείριση των υλικών, που έχει λάβει, φέρνει στο φως της δημοσιότητας τα κακώς κείμενα, ζητώντας να επιληφθεί της υπόθεσης ο στρατιωτικός εισαγγελέας Χανίων.

Περί τίνος πρόκειται ακριβώς;

Τα όσα αποκαλύπτονται στο σχετικό δημοσίευμα, αν μη τι άλλο, εγείρουν πολλή συζήτηση και δίνουν πολλή τροφή για σκέψη, για σενάρια αλλά και διερεύνηση από τους αρμόδιους, ώστε να πέσει “φως” και να σβήσουν οι όποιες “σκιές” έχουν ξεπροβάλει.

Με αναφορές τους στελέχη καταγγέλλουν πλασματικά πρωτόκολλα κατανάλωσης καυσίμου, που συνεπάγεται ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο κάποιοι να κλέβουν καύσιμα χωρίς να γίνονται αντιληπτοί! Μάλιστα, σύμφωνα με τα στελέχη και τις εν λόγω καταγγελίες, είναι άγνωστος ο χρονικός ορίζοντας της υπόθεσης καθώς, όπως σημειώνουν, το φαινόμενο δεν μπορεί να προσδιοριστεί πότε ξεκίνησε.

Παράλληλα η εικόνα, όπως διαμορφώνεται μέσα από τις σχετικές αναφορές που φέρνει στη δημοσιότητα το Armyvoice.gr, δε συνάδει με τη μονάδα-κόσμημα που πληρώνουν τρεις συμμαχικές χώρες για να λειτουργεί. 

«Οι αναφορές προβληματίζουν για το αν κάποιοι κάνουν “ριφιφί” στα υλικά που έχουν αγοραστεί με συμμαχικά χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσης στο Πεδίο Βολής Κρήτης. Εξαφανισμένα πλυντήρια, τηλεοράσεις που πάνε κι έρχονται, φιάλες προπανίου που δεν υπάρχουν και λένε ότι υπάρχουν, παραδόσεις και παραλαβές υλικών χωρίς υπογραφές, και κυρίως κάτι περίεργες διαταγές σε όσους αντιδρούν, που δείχνουν κατάχρηση εξουσίας και απόπειρα συγκάλυψης.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Υπάρχει ή όχι κατάχρηση δημόσιου χρήματος; Πόσο καιρό επικρατεί αυτή η κατάσταση; Υπάρχει σαφής εικόνα για τα υλικά που έχουν πληρωθεί με χρήματα των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Ολλανδίας; Τι συμβαίνει με τα καύσιμα; Έχει γίνει ή όχι ριφιφί; Είναι δυνατόν να λειτουργούν με προφορικές διαταγές για τόσο σοβαρά θέματα;

Το ΓΕΕΘΑ είχε ή όχι εικόνα για το “πάρτι” που γινόταν στην Κρήτη; Οι αναφορές που έγιναν και ζητούσαν να ενημερωθεί ο εισαγγελέας προχώρησαν ή θάφτηκαν;» σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα, που καταλήγει: «Μαθαίνουμε ότι επιτροπή ελεγκτών έχει ήδη “πιάσει δουλειά” μετά τα δημοσιεύματα του Armyvoice.gr. Ελπίζουμε να μην υπάρξει προσπάθεια συγκάλυψης και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα όσοι είναι υπεύθυνοι της κατάστασης, εάν φυσικά αυτή επαληθευτεί. Ωστόσο, από τα όσα μέχρι στιγμής έχουμε διαβάσει, λογικά οι ελεγκτές θα πρέπει να βγάλουν “λαβράκια” από το Πεδίο Βολής Κρήτης».

Αν μη τι άλλο, τα όσα σοβαρά είδαν το φως της δημοσιότητας χρήζουν διερεύνησης και απαντήσεων, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην απλώνονται “σκιές” πάνω από το κομβικού χαρακτήρα Πεδίο Βολής.

Θυμίζουμε ότι το Πεδίο Βολής Κρήτης ιδρύθηκε το 1967 ως κέντρο εκπαίδευσης του NATO για Συστήματα Αεράμυνας και εκμεταλλεύεται τις καλές ατμοσφαιρικές συνθήκες όλο τον χρόνο. Επί του παρόντος, το Πεδίο Βολής χρησιμοποιείται τακτικά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε επίσης από τη Δανία και τη Νορβηγία.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News