Κρήτη

Τι θα γίνει με τα 377 αυθαίρετα στην Κρήτη

«Προχωρούμε στην κατεδάφιση αρκετών αυθαιρέτων, για όσα έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης» αναφέρει ο Κωστής Χατζηδάκης

Νέα αυστηρά μηνύματα, ότι μπαίνει τέλος στην ανοχή απέναντι στις κατασκευαστικές αυθαιρεσίες, έστειλε χθες από τη Μάνδρα ο υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι έχει στείλει σχετικές έγγραφες επιστολές προς όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, και εδώ τη δική μας Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ζητώντας να “τρέξουν” οι διαδικασίες κατεδαφίσεων των αυθαίρετων κατασκευών για τα οποία έχουν συνταχθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Θυμίζουμε ότι σε επίπεδο Κρήτης, με βάση τα στοιχεία που έχει δώσει το ίδιο το υπουργείο Ενέργειας, εκκρεμούν 377 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

«Από εδώ, από τη Μάνδρα, από τον τόπο της τραγωδίας, στέλνουμε το μήνυμα ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν ανέχεται την αυθαιρεσία», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ήταν παρών από νωρίς το πρωί στην κατεδάφιση αυθαιρέτων, από κλιμάκια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο Σκυλόρεμα Μάνδρας.

«Προχωρούμε στην κατεδάφιση αρκετών αυθαιρέτων, για όσα έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Τάξη θα μπει και στο Μάτι, στον άλλο τόπο της τραγωδίας. Στο πρόγραμμά μας είναι να γκρεμιστούν 1.108 αυθαίρετα τους επόμενους μήνες», σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει αποστείλει «πριν από ένα μήνα περίπου σχετική επιστολή στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις».

«Σε αυτά τα ζητήματα δε θα κάνουμε εκπτώσεις. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για αυθαίρετα σε δάση, σε αιγιαλούς και σε παραλίες. Δε θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία σε αυτό το ζήτημα. Είναι θέμα νομιμότητας, είναι θέμα ποιότητας ζωής», υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια