Κρήτη

Παραμένει το ζήτημα των ειδικών μαθημάτων – 562 μαθητές της Κρήτης υποχρεούνται να εξεταστούν στην Αθήνα

Επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας για την δημιουργία εξεταστικού κέντρου για τα ειδικά μαθήματα στην Κρήτη

Επιστολή για τη Συγκρότηση και Λειτουργία Εξεταστικού Κέντρου Ειδικών Μαθημάτων στην Κρήτη απέστειλε στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Κρήτης Έφη Κουτεντάκη.

Η επιστολή αφορά στο θέμα της συγκρότησης και λειτουργίας εξεταστικού κέντρου για τα ειδικά μαθήματα (ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά, γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο) στην Περιφέρεια Κρήτης, ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί έντονα την κοινωνία της Κρήτης.

Στην επιστολή επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ο μεγάλος αριθμός μαθητών και μαθητριών που υποχρεώνεται να μεταβεί και να παραμείνει για αρκετές ημέρες στην Αθήνα, προκειμένου να πάρουν μέρος στην εξέταση των ειδικών μαθημάτων, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, φέτος αναμένεται να μετακινηθούν 562 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κρήτη, με βάση τα επίσημα στοιχεία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων νομών και χωρίς να συνυπολογίζονται οι συνοδοί τους. Σημειώνεται ότι στην Κρήτη λειτουργούν ήδη εξεταστικά κέντρα για την αγγλική γλώσσα όπως επίσης για ορισμένα μουσικά μαθήματα.

Επιπλέον η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Έφη Κουτεντάκη αναφέρει, ότι, εκτός από την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι οικογένειες των υποψηφίων, είναι σημαντική και η ψυχολογική τους φόρτιση, ενώ υπενθυμίζει ότι οι συνθήκες εξέτασης στην πρωτεύουσα δεν διαφοροποιούνται για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων (π.χ. η εξέταση του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου δεν διεξάγεται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες αλλά σε απλές αίθουσες σχολικών κτηρίων). Ιδιαίτερα για τη φετινή χρονιά συντρέχουν υγειονομικοί λόγοι (πανδημία του Covid-19) περιορισμού των μη απαραίτητων μετακινήσεων του πληθυσμού.

Καταληκτικά, η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης προσκαλεί την Υπουργό να συμβάλουν από κοινού στην στήριξη των υποψήφιων, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μαθητών και των οικογενειών τους, υλοποιώντας το αίτημά τους για λειτουργία εξεταστικού κέντρου για όλα τα ειδικά μαθήματα στην Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εξέταση των ειδικών μαθημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια