Κρήτη

Διαμαρτυρία γονέων για την αύξηση μαθητών ανά τμήμα στα σχολεία

Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις

Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας  στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά.

Συνολικά συμμετείχαν γονείς από 7 συλλόγους γονέων (  15ο,19ο,12ο, 18ο ,6ο,Νεροκουρου,Παλαιοχωρα  ) που επηρεάζονται άμεσα από την διάταξη  του νόμου  για την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα .

Επίσης παραβρέθηκαν γονείς και από άλλους συλλόγους όπως Αγροκηπιο,2ο δημοτικο,2ο Κουνουπιδιανων κ.α.  

Αναλυτικά όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων Χανίων: «Εκφράσαμε την αντίθεση μας στην εφαρμογή του νόμου  του υπουργείου παιδείας που έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά  μας να πρέπει να κάνουν μάθημα σε τάξεις  ακόμα και 25  μαθητών υποβαθμίζοντας παραπέρα την μορφωτική διαδικασία και πολύ δε περισσότερο κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό (πανδημίας)

Η απάντηση του διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν ότι  το θέμα είναι πολιτικό και θα εφαρμόσει τις  οδηγίες τις κυβέρνησης με όσο ποιο ορθολογικό τρόπο πάντα μέσα στα πλαίσια του αντιεκπαιδευτικού νόμου. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα (η διεύθυνση πρωτοβάθμιας)  με ιδιαίτερη ταχύτητα απευθύνθηκε σε γονείς από το 15ο δημοτικό σχολείο και τους ανακοίνωσε ότι τα παιδιά τους  «περισσεύουν»  και πρέπει να μετακινηθούν άμεσα  στο 19ο δημοτικό !!!!!

Πιστεύουμε  ότι ενώ  οι ανάγκες των παιδιών μας (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμια)  για μόρφωση δεν χωράνε σε 25αρια τμήματα αλλά ούτε σε μεταγραφές –μετακινήσεις σε αλλά σχολεία. Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από μόνιμους δασκάλους σε  ολιγομελή  τμήματα. Σύμφωνα και  με τις διεκδικήσεις του γονεϊκου κινήματος για  ένα εκπαιδευτικό ανά 15 μαθητές στα νηπιαγωγεία και Α,Β δημοτικού  και ένας προς  20 για τις υπόλοιπες τάξεις καλούμε όλους τους γονείς ,τους συλλόγους γονέων .εκπαιδευτικούς, σωματεία την Κυριακή 21/6/2020 στις 20:00 μ.μ. στο Πάρκο Ειρήνης και φίλιας να συζητήσουμε  και να αποφασίσουμε για τις παραπέρα ενέργειες μας .  

Αγαπητοί γονείς η δημόσια δωρεάν παιδεία αποτελεί ανάγκη δικιά μας και των παιδιών μας. Εμείς χρειάζεται να μπούμε μπροστά γιατί η μόρφωση δεν είναι απλώς ζήτημα γνώσης αλλά ζήτημα ζωής.

 Τα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών σχολείων των συλλόγων γονέων του 19ο ,15ου ,12ου 18ου , 6ο Νεροκουρου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια