Πεδίο Βολής Κρήτης: Καταγγελίες για κλοπή καυσίμων

Κρήτη
Πεδίο Βολής Κρήτης: Καταγγελίες για κλοπή καυσίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες υπάρχουν πλασματικά πρωτόκολλα στα καύσιμα

Πλασματικά πρωτόκολλα κατανάλωσης καυσίμου στο Πεδίο Βολής Κρήτης, γεγονός που συνεπάγεται ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο κάποιοι να κλέβουν καύσιμα χωρίς να γίνονται αντιληπτοί καταγγέλλουν με αναφορές τους στελέχη, τα οποία μάλιστα επισημαίνουν ότι το φαινόμενο δεν μπορεί να προσδιοριστεί πότε ξεκίνησε.

Παράλληλα η εικόνα όπως διαμορφώνεται μέσα από τις σχετικές αναφορές που φέρνει στη δημοσιότητα το Armyvoice.gr, δεν συνάδει με τη μονάδα – κόσμημα που πληρώνουν τρεις συμμαχικές χώρες για να λειτουργεί.

Οι αναφορές προβληματίζουν για το αν κάποιοι κάνουν «ριφιφί» στα υλικά που έχουν αγοραστεί με συμμαχικά χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσης στο Πεδίο Βολής Κρήτης. Εξαφανισμένα πλυντήρια, τηλεοράσεις που πάνε κι έρχονται, φιάλες προπανίου που δεν υπάρχουν και λένε ότι υπάρχουν, παραδόσεις και παραλαβές υλικών χωρίς υπογραφές και κυρίως κάτι περίεργες διαταγές σε όσους αντιδρούν, που δείχνουν κατάχρηση εξουσίας και απόπειρα συγκάλυψης.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Υπάρχει ή όχι κατάχρηση δημοσίου χρήματος; Πόσο καιρό επικρατεί αυτή η κατάσταση; Υπάρχει σαφής εικόνα για τα υλικά που έχουν πληρωθεί με χρήματα των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Ολλανδίας; Τι συμβαίνει με τα καύσιμα; Έχει γίνει ή όχι ριφιφί; Είναι δυνατόν να λειτουργούν με προφορικές διαταγές για τόσο σοβαρά θέματα;

Το ΓΕΕΘΑ είχε ή όχι εικόνα για το πάρτι που γινόταν στην Κρήτη; Οι αναφορές που έγιναν και ζητούσαν να ενημερωθεί ο εισαγγελέας προχώρησαν ή θάφτηκαν;

Η επιτροπή ελεγκτών έχει ήδη «πιάσει δουλειά» μετά τα  σχετικά δημοσιεύματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News