Θανατηφόρο στα Χανιά: «Έσβησε» πιλότος της ομάδας «ΖΕΥΣ» - Πένθος για την Πολεμική Αεροπορία

Κρήτη
Θανατηφόρο στα Χανιά: «Έσβησε» πιλότος της ομάδας «ΖΕΥΣ» - Πένθος για την Πολεμική Αεροπορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρήνος στην Κρήτη για τον αφηγητή της Ομάδας «ΖΕΥΣ»

Η είδηση του θανάτου του 33χρονου Μανόλη Γαρεφαλάκη, το βράδυ της Πέμπτης στα Χανιά, βύθισε στο πένθος την οικογένεια, συγγενείς και φίλους του άτυχου άνδρα, αδυνατώντας να πιστέψουν ότι έχασαν μια για πάντα το αγαπημένο του πρόσωπο.

Βαρύ πένθος ωστόσο και για την Πολεμική Αεροπορία, καθώς ο Μανόλης, με καταγωγή το Ηράκλειο, ήταν πιλότος στην 343 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση της Σούδας.

Συγκεκριμένα, ο Υποσμηναγός Εμμανουήλ Γαρεφαλάκης ήταν Αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006.

Το 2012, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2014 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2015 υπηρετεί στην 343 Μοίρα.

Έχει περισσότερες από 700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 500 είναι σε αεροσκάφη F-16 και αποτέλεσε μέλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».

Ακολουθεί φωτογραφία με τον εκλιπόντα Μανόλη Γαρεφαλάκη, στον Καράβολα το 2019 ακριβώς δίπλα από αριστερά, στον αντισμήναρχο ε.α. Γιώργο Κωστάκη μαζι με συναδέλφους του.

Πώς συνέβη το  τροχαίο δυστύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός της μηχανής μεγάλου κυβισμου, κινούνταν στο ρεύμα της Λ. Σούδας, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες εισέβαλε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε σε φράχτη.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα το ΕΚΑΒ ωστόσο δυστυχώς ήταν ήδη αργά, καθώς ο 33χρονος ήταν νεκρός. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες  εξετάζεται το ενδεχόμενο στο θανατηφόρο τροχαίο να εμπλέκεται και δεύτερη μηχανή.

Οι φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος καταδεικνύουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Συλλυπητήρια από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας 

"Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας , εκφράζουν  την βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του  Μανώλη Γαρεφαλάκη , Υποσμηναγού και μέλους της ομάδας ΖΕΥΣ, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο στα Χανιά. Ο θάνατος του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον τόπο καταγωγής του το Καστέλλι.

Είναι πραγματικά  λυπηρό ένας  νέος άνθρωπος, ένας νικητής των αιθέρων, να φύγει τόσο άδικα. Καλό σου ταξίδι Μανώλη"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News