Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι του ΚΤΕΛ - Γιατί η 10η Ιουλίου ορίζεται ως ημερομηνία - κλειδί για το μέλλον τους;

Κρήτη
Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι του ΚΤΕΛ - Γιατί η 10η Ιουλίου ορίζεται ως ημερομηνία - κλειδί για το μέλλον τους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστια μείωση επιβατών στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου - Τι ζητούν από την Κυβέρνηση

Το απίστευτο ποσοστό του 85% αγγίζει η μείωση που έχει καταγραφεί, τους τελευταίους μήνες, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, κ. Μανώλη Χαχλιούτη.

«Ο κόσμος δεν μετακινείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαχλιούτης, μιλώντας στο neakriti.gr, υπογραμμίζοντας πως «επεξεργαζόμαστε όλα τα σενάρια».

Όπως σχολίασε ο ίδιος, «Μέσα στην καραντίνα, είχαμε μείωση της τάξης του 99%, από όταν τελείωσε η καραντίνα , μέχρι και σήμερα, παρατηρείται μείωση έως και 85%. Αυτό το 15% είναι οι μαθητές».

«Η μετακίνηση των μαθητών μπορεί, αυτή τη στιγμή, να καλύψει τις πάγιες ανάγκες μας, ωστόσο, τι θα γίνει από τις 26 Ιουλίου, που σταματούν τα σχολεία;», ανέφερε ο κ. Χαχλιούτης.

Σε ερώτηση για το εάν ελπίζουν στον τουρισμό, ο κ. Χαχλιούτης απάντησε πως, μετά από συνομιλίες του με τουριστικούς παράγοντες της Κρήτης «οι πληρότητες των ξενοδοχείων, αυτή τη στιγμή, είναι στο 30%», ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως «και οι τουρίστες που θα έρθουν στην Κρήτη, θα μείνουν στα ξενοδοχεία, υπό το φόβο του κορωνοϊού».

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Χαχλιούτη, ως ημερομηνία - κλειδί για το τι μέλλει γενέσθαι με τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου, ορίζεται η 10η Ιουλίου. «Θα περιμένουμε 10 - 15 ημέρες, να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Ο ίδιος σχολίασε πως το ενδεχόμενο «λουκέτου» στα υπεραστικά ΚΤΕΛ - που, αν μη τι άλλο, συνδέουν ολόκληρη την Κρήτη - είναι η έσχατη λύση, ζητώντας στήριξη από την Κυβέρνηση, προκειμένου να μην φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ζητάμε από το κράτος να μας βοηθήσει. Θα μπορούσε να δοθεί επιδότηση εισιτηρίου και στο δικό μας τομέα, όπως συνέβη με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News