Συνάντηση αγροτών στη Μεσαρά 29 Ιουνίου

Κρήτη
Συνάντηση αγροτών στη Μεσαρά 29 Ιουνίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μόνο στα λόγια η βοήθεια του Υπουργείου» λέει Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου.

 «Καλούμε τον αγροτικό κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ του, χωρίς πολιτική ταυτότητα. Όποιος νοιάζεται για το αύριο του να έρθει σε αυτή τη συνάντηση. Οι άλλοι ας περιμένουν τη δήθεν ανάπτυξη στον καναπέ τους» η θέση του Μανόλη Ανδρεάκη.

 Παμμεσαρίτικο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου στις 29 Ιουνίου, προς όλους τους αγρότες, με στόχο τη δυναμική διεκδίκηση ενίσχυσης του εισοδήματος των μικρών βιοπαλαιστών παραγωγών.

Το κάλεσμα απευθύνεται στον Αγροτικό Σύλλογο Τυμπακίου, σε κάθε Αγροτικό Σύλλογο και παραγωγό της ευρύτερης περιοχής, από τον Πύργο ως το Καλαμάκι, από το Αντισκάρι ως τον Ζαρό, για τη Δευτέρα 29 Ιούνη στις 7 μμ, στο Πολύκεντρο Δήμου Φαιστού, στις Μοίρες.

 «Επιτακτική ανάγκη η αλλαγή κατεύθυνσης αγροτικής πολιτικής, από αυτήν που εφαρμόζεται σήμερα προς όφελος των λίγων και των μεγάλων» αναφέρει στο κάλεσμα του μέσω του Ράδιο 98.4 ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα Μανόλης Ανδρεάκης.

 Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί και η φράση του: «Καλούμε τον αγροτικό κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ του, χωρίς πολιτική ταυτότητα. Όποιος νοιάζεται για το αύριο του να έρθει σε αυτή τη συνάντηση. Οι άλλοι ας περιμένουν τη δήθεν ανάπτυξη στον καναπέ τους».

Στη θεματολογία της παμμεσαρίτικης αυτής συνάντησης, περιλαμβάνονται τα εξής:

·  η απώλεια εισοδήματος στα κηπευτικά λόγω περιοριστικών μέτρων,

  • η απώλεια εισοδήματος στο λάδι λόγω δάκου πέρσι και η κατάσταση με τη δακοκτονία φέτος,
  • οι ζημιές στα θερμοκήπια λόγω χαλαζιού,
  • το τεράστιο κόστος παραγωγής στα αγροτικά εφόδια, πετρέλαιο, δημοτικά τέλη, φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές, την ώρα που το εισόδημά πέφτει και τα χρέη τρέχουν, ενώ τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από Δήμους, εφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ, απειλούν με αφαίρεση υδρομέτρων, κόψιμο ρεύματος, πάγωμα λογαριασμών, απώλεια στέγης και περιουσιών.
  • τις χαμηλές τιμές παραγωγού σε σταφύλι, λάδι και άλλα προϊόντα,
  • το χτύπημα στη ρακή, που για χάρη των ποτοβιομήχανων δε μπορούμε να την πουλάμε με το όνομά της, αλλά σαν «ποτό απόσταξης»!

 «Αγωνιούμε για τους κόπους και τις περιουσίες μας. Πρέπει να δούμε κατάματα την πολιτική που μας ξεκληρίζει και να διεκδικήσουμε το δίκιο και την επιβίωσή μας. Μόνο αν παλέψουμε όλοι μαζί οργανωμένοι μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα.  Τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών είναι κοινά.  Κανένας μόνος του» προσθέτει ο Μανόλης Ανδρεάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News