Κρήτη

Στη Βουλή το ζήτημα των ειδικών μαθημάτων – 400 υποψήφιοι από την Κρήτη ζητούν να γίνουν εδώ οι εξετάσεις

Μετά από ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου

Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων με την οποία ζητάει να διεξαχθούν οι εξετάσεις των 400 υποψηφίων στα Ειδικά μαθήματα στην Κρήτη, απεύθυνε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 22 Ιουνίου το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, προχώρησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, και η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα 22/06/2020 το απόγευμα, με την οποία ζητά να γίνουν οι εξετάσεις των 400 τουλάχιστον υποψηφίων στα Ειδικά μαθήματα όπως επιθυμούν δικαίως οι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελούν μια κρίσιμη καμπή για την ζωή των μαθητών και η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει την καλύτερη προϋπόθεση για την διεξαγωγή τους.

Ειδικά φέτος με τα πρόσθετα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον κορωνοϊό το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να αποφασίσει με βάση και τους γενικότερους κανόνες προστασίας που ως βασικούς στόχους έχουν την μείωση των μετακινήσεων και των συναναστροφών.

Οι εξετάσεις στο Γραμμικό σχέδιο, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά αλλά και Γαλλικά για τα μουσικά μαθήματα δεν είναι πολυτέλεια όπως σημειώνουν γονείς και εκπαιδευτικοί σε επιστολή τους με την οποία ζητούν ην διεξαγωγή των εξετάσεων για τους 400 τουλάχιστον υποψήφιους από την Κρήτη να πραγματοποιηθεί στο νησί.

Επειδή η μετακίνηση στην Αθήνα για την συμμετοχή στις εξετάσεις ειδικών μαθημάτων είναι ούτως η άλλως μία τραυματική εμπειρία για τους μαθητές και τους καθιστά υποψήφιους δεύτερης κατηγορίας με δυσμενέστερες συνθήκες συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Επειδή ειδικά φέτος με τα μέτρα προστασίας και τους περιορισμούς που πήρε και συστήνει η πολιτεία αλλά και τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που επικαιροποιήθηκαν, αντενδείκνυται η μετακίνηση των μαθητών και εξ ανάγκης και των γονιών τους στην Αθήνα για την συμμετοχή στις εξετάσεις.

Ερωτάσθε κα Υπουργέ

1) Προτίθεστε να οργανώσετε τις εξετάσεις των Ειδικών μαθημάτων για τους υποψήφιους από την Κρήτη ώστε αυτές να πραγματοποιηθούν σε εξεταστικά κέντρα στην Κρήτη για λόγους ίσης αντιμετώπισης;

2) Ειδικά για φέτος με αυξημένους κίνδυνους για την υγεία λόγω μετακινήσεων και συνωστισμού προτίθεστε να οργανώσετε την διεξαγωγή των εξετάσεων για Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και την Σχολή της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού στην Κρήτη;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια