Κρήτη - 19ο κρούσμα κορωνοϊού: Ο νεαρός εργάζεται σε εταιρεία παροχής τηλεφωνικής υποστήριξης στα Χανιά

Κρήτη
Κρήτη - 19ο κρούσμα κορωνοϊού: Ο νεαρός εργάζεται σε εταιρεία παροχής τηλεφωνικής υποστήριξης στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιχνηλατούνται οι επαφές του Σουηδού στα Χανιά

Στη Μονάδα covid 19 του νοσοκομείου Χανίων, σε καλή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται από χθες Τετάρτη, ένας 21χρονος Σουηδός, που αποτελεί και το 19ο κρούσμα κορωνοϊού στα Κρήτη.

Ο νεαρός που εργάζεται σε εταιρεία παροχής τηλεφωνικής υποστήριξης και μένει στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας των Χανίων, προσήλθε στο Νοσοκομείο Χανίων, με ήπια συμπτώματα, υπεβλήθη σε τεστ που βγήκε θετικός.

Επίσης όπως έγινε γνωστό, ιχνηλατούνται οι επαφές του προκειμένου να διαπιστωθεί αν πάσχουν από κορωνοϊό, άτομα με τα οποία έχει έρθει πρόσφατα σε επαφή.

Το συγκεκριμένο τμήμα της εταιρείας στο οποίο εργάζεται, σήμερα παρέμεινε κλειστό προκειμένου να απολυμανθεί. Μαζί με τον 21χρονο στο τμήμα εργάζονται 30- 50 άτομα, ενώ στο συγκρότημα των κατοικιών στην Αγία Μαρίνα, πέραν του 21χρονου, διαμένουν ακόμη 6-7 άτομα, σε άλλα διαμερίσματα.

Επίσης σύμφωνα με τα όσα φαινεται να δήλωσε ο ίδιος μέσα από το  νοσοκομείο, έφθασε στην Ελλάδα από την Σουηδία  πριν περίπου ένα μήνα και στο αεροδρόμιο των Αθηνών έπειτα από τεστ, εντοπίστηκε θετικός , με αποτέλεσμα να εισαχθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία όπου και παρέμεινε για 12 μέρες. 

Στη συνέχεια και έχοντας πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και με το 3ο τεστ να βγαίνει αρνητικό, αεροπορικώς έφθασε στην Κρήτη, ξεκινώντας  να εργάζεται στην εταιρεία παροχής τηλεφωνικής υποστήριξης, τα γραφεία της οποίας στα Χανιά απασχολούν εκατοντάδες Σουηδούς, προσωπικό. Όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της η Διοικήτριας της 7ης ΔΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, δεν προκύπτει από κάπου οτι ο 21χρονος "έσπασε" την καραντίνα για να έρθει στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το 19ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη ενώ το 18ο ήταν 76χρονος άνδρας που έπειτα από σχετικό ιατρικό έλεγχο βγήκε θετικός στον κορωνοϊό τον προηγούμενο μήνα, επίσης στο Νοσοκομείο των Χανίων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News