Κρήτη

Ανοιχτό κάλεσμα στους αγρότες της Μεσαράς

Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου καλεί τους αγρότες σε συζήτηση των προβλημάτων

Για να συζητήσουν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στον αγροτικό κόσμο καθώς και πως θα τα διαχειριστούν, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους αγρότες της Μεσαράς, την Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 7 μ.μ., στο Πολύκεντρο Δ. Φαιστού, στις Μοίρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους βιοπαλαιστές παραγωγούς της Μεσαράς: στον Αγροτικό Σύλλογο Τυμπακίου, σε κάθε Αγροτικό Σύλλογο και παραγωγό της ευρύτερης περιοχής, από τον Πύργο ως το Καλαμάκι, από το Αντισκάρι ως τον Ζαρό, τη Δευτέρα 29 Ιούνη στις 7 μ.μ., στο Πολύκεντρο Δήμου Φαιστού, στις Μοίρες, να συζητήσουμε τα προβλήματά μας και πως θα τα αντιπαλέψουμε:

  • Την απώλεια εισοδήματος στα κηπευτικά λόγω περιοριστικών μέτρων,
  • την απώλεια εισοδήματος στο λάδι λόγω δάκου πέρσι, την κατάσταση με τη δακοκτονία φέτος,
  • τις ζημιές στα θερμοκήπια λόγω χαλαζιού,
  • το τεράστιο κόστος παραγωγής και τα χρέη, στα αγροτικά εφόδια, το πετρέλαιο, τα δημοτικά τέλη, τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, την ώρα που το εισόδημά μας πέφτει απειλούμαστε με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από Δήμους, εφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ, μας απειλούν με αφαίρεση υδρομέτρων, κόψιμο ρεύματος, πάγωμα λογαριασμών, μέχρι και να μας πάρουν τις περιουσίες και τα σπίτια!
  • τις χαμηλές τιμές παραγωγού σε σταφύλι, λάδι και άλλα προϊόντα,
  • το χτύπημα στη ρακή, που για χάρη των ποτοβιομήχανων δε μπορούμε να την πουλάμε με το όνομά της, αλλά σαν «ποτό απόσταξης»!

Αγωνιούμε για τους κόπους και τις περιουσίες μας! Πρέπει να δούμε κατάματα την πολιτική που μας ξεκληρίζει και να διεκδικήσουμε το δίκιο και την επιβίωσή μας! Μόνο αν παλέψουμε όλοι μαζί οργανωμένοι μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα! Τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών είναι κοινά! Κανένας μόνος του!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια