Συνεχίζεται η δίκη του 58χρονου εκπαιδευτικού που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος μαθητριών του

Κρήτη
Συνεχίζεται η δίκη του 58χρονου εκπαιδευτικού που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος μαθητριών του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεκλεισμένων των θυρών διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου

Κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από αίτημα που υπέβαλαν στην έδρα και οι δύο πλευρές, συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη συνεχή ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του Χανιώτη καθηγητή που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων μαθητριών του.

Χθες, πρώτη ημέρα διεξαγωγής της ακροαματικής διαδικασίας, κατέθεσαν και τα επτά κορίτσια, που πλέον είναι ενήλικα με εξαίρεση ένα -εκ μέρους του οποίου κατέθεσε η μητέρα του- που υπέβαλαν την μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του 58χρονου σήμερα εκπαιδευτικού και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στα Χανιά.

Ο καθηγητής κατηγορείται για ασέλγεια και αποπλάνηση σε βάρος ανηλίκων, καθώς και για παραβάσεις του Νόμων περί Όπλων και Αρχαιοτήτων. Εξειδικεύοντας τις κατηγορίες σημειώνεται ότι σε βάρος του έχουν ασκηθεί διώξεις για πέντε συνολικά κακουργήματα (κατάχρηση σε ασέλγεια 4ων ανηλίκων κάτω των 18 ετών και μια ακόμα δίωξη για αποπλάνηση ανήλικης). Επίσης κατηγορείται και για τρία πλημμελήματα που έχουν σχέση με ασέλγεια σε ισάριθμο αριθμό ανηλίκων κοριτσιών.

Με βάση το κατηγορητήριο, οι πράξεις του έγιναν την περίοδο από το 2013 και έπειτα, όταν οι ανήλικες, τότε, μαθήτριες του, έκαναν μαθήματα στο φροντιστήριο του, ενώ η καταγγελία σε βάρος του έγινε στις εισαγγελικές αρχές των Χανίων στα τέλη του 2018, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News