ΠΕΔ Κρήτης: Απόφαση για παράταση διοικητικής υποστήριξης των περιφερειακών ΟΤΑ

Κρήτη
ΠΕΔ Κρήτης: Απόφαση για παράταση διοικητικής υποστήριξης των περιφερειακών ΟΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προθεσμία για την παροχή διοικητικής υποστήριξης στους Δήμους που δε διαθέτουν διοικητική επάρκεια εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της  ΠΕΔ Κρήτης για την παράταση της διοικητικής υποστήριξης προς τους περιφερειακούς ΟΤΑ από τους Δήμους της Έδρας των Νομών, για επιπλέον 18 μήνες κατατέθηκε προς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ.

Η προθεσμία για την παροχή διοικητικής υποστήριξης στους Δήμους που δε διαθέτουν διοικητική επάρκεια σύμφωνα με το νόμο λήγει στις 30/06/2020.

Δεδομένης της κρίσιμης συγκυρίας που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ, της ανεπάρκειας υλικοτεχνικής υποδομής αλλά κυρίως της σοβαρής έλλειψης σε προσωπικό, είναι απαραίτητη η συνέχιση  της διοικητικής υποστήριξης των Δήμων(κυρίως των περιφερειακών) από τους Δήμους της Έδρας των Νομών σε μια σειρά αρμοδιοτήτων, όπως είναι η πολεοδομία και οι κοινωνικές υπηρεσίες και άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης όπου μετά από εμπεριστατωμένη εισήγηση του Γραμματέα του και Δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη έλαβε ομόφωνη απόφαση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News