Πολυτεχνείο Κρήτης: Οι εξετάσεις έγιναν... στο πάρκινγκ λόγω κορωνοϊού!

Κρήτη
Πολυτεχνείο Κρήτης: Οι εξετάσεις έγιναν... στο πάρκινγκ λόγω κορωνοϊού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτόγνωρες εικόνες φέρνει η πανδημία

Η πανδημία άλλαξε τρόπο ζωής, δεδομένα και καθημερινές συνήθειες και ως εκ τούτου, το  Πολυτεχνείο Κρήτης δεν θα μπορούσε να μεινει ανεπηρέαστο από τις  αλλαγές.

Εικόνες άλλωστε μιλούν από μόνες τους. 

Εικόνες από το πάρκινγκ του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου και αποφασίστηκε φέτος να γίνουν οι εξετάσεις συγκεκριμένων μαθημάτων.

Οι φοιτητές, για λόγους ασφαλείας και τηρώντας τους κανόνες για την αντιμετώπιση του covid 19,  έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία εκτός αιθουσών και κάθισαν σε εξωτερικό χώρο, σε θρανία που είχαν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Οι εξετάσεις αφορούσαν το μάθημα «Βιολογικές διεργασίες υγρών αποβλήτων» και ήταν το πρώτο μάθημα που δόθηκε με αυτή τη μορφή στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Οι εντυπώσεις και από πλευράς φοιτητών και καθηγητών ήταν πάντως θετικές για το εν λόγω εγχείρημα.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο: «Θα πρέπει εμείς στα Πανεπιστήμια σύμφωνα με τις εξετάσεις που μας έχει στείλει το υπουργείο Υγείας αλλά και το υπουργείο Παιδείας, να διασφαλίσουμε το αδιάβλητο και την αντικειμενικότητα των εξετάσεων  και την ίδια ώρα  να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία καθηγητών επιτηρητών και φοιτητών .

 Έχουμε αποκλείσει αίθουσες με κλιματισμό και έχουμε κρατήσει μόνο αίθουσες με φρέσκο αέρα

 Επίσης έχουμε αξιοποιήσει ένα σκεπαστό πάρκινγκ πολύ μεγάλο που έχουμε στη διάθεση μας και οποίος μπορεί να ικανοποιήσει περί τους 200 φοιτητές, ενώ αυτό θα γίνεται σε περιπτώσεις που θα υπάρχει φυσική παρουσία των  μαθητών».

Τα πράγματα είναι πολύ θετικά, ο χώρος είναι τελείως ανοιχτός, έχει δροσιά και αεράκι και οι φοιτητές ήταν πολύ θετικοί και ήταν εκείνοι που ήρθαν και μας πρότειναν να χρησιμοποιήσουμε το χώρο του πάρκινγκ.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News