Ο καιρός στην Κρήτη: Ξεκινά… «καυτή» εβδομάδα - Που και πότε η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 34°C;

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Ξεκινά… «καυτή» εβδομάδα - Που και πότε η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 34°C;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιαίτερα ζεστό αναμένεται και το Σαββατοκύριακο στο νησί - Αναλυτική πρόγνωση  

Καλοκαιρινή είναι η εβδομάδα που «έρχεται» για την Κρήτη, με το Σαββατοκύριακο να είναι ακόμη πιο θερμό!

Συγκεκριμένα, σε αρκετές περιοχές του νησιού, μέσα στην εβδομάδα, το θερμόμετρο θα δείξει, πάνω από 30 °C, σύμφωνα με το meteo.gr.

Που και πότε θα ξεπεράσει τους 30 °C η θερμοκρασία στην Κρήτη;

Αγία Βαρβάρα

Άγιος Νικόλαος

Άνω Βιάννος

Νέα Αλικαρνασσός

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Κρήτη τη Δευτέρα και την Τρίτη:

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στη δυτική Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα, μέχρι και την Κυριακή:

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βάση την ΕΜΥ. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα θα είναι νότιοι 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και στα βόρεια ηπειρωτικά, στα δυτικά ορεινά, καθώς και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο.

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Για συνεχή ενημέρωση για τον καιρό, μπείτε ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News