Πυροβολισμοί σε σχολείο του Ρεθύμνου

Κρήτη
Πυροβολισμοί σε σχολείο του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκλήθηκαν υλικές ζημιές

«Γυαλιά καρφιά» έγιναν τα τζάμια στο γραφείο των καθηγητών του λυκείου της Επισκοπής στο Ρέθυμνο, όταν άγνωστοι δράστες «άνοιξαν πυρ» εναντίον του συγκεκριμένου γραφείου, πιθανότητα στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που το σχολείο ήταν κλειστό.

Το περιστατικό δεν επηρέασε στο ελάχιστο την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς οι υποψήφιοι προσήλθαν κανονικά και διαγωνίστηκαν χωρίς άλλα απρόοπτα.

Ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικές αρχές οι οποίες ξεκίνησαν ήδη τις έρευνες τους, αλλά και την διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, ενώ όπως τόνισε, δεν είναι η πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο σχολείο συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά και βανδαλισμοί.

Η μοναδική λύση, όπως λέει ο Στέλιος Μανταδάκης για να μπει «φρένο» στις παραβατικές συμπεριφορές που παρατηρούνται στην περιοχή, είναι η τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας στο σχολικό συγκρότημα, κάτι το οποίο όμως, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Η εκπαιδευτική κοινότητα πάντως παραμένει ανήσυχη, καθώς παρά τα περιστατικά βίας που κατά καιρούς σημειώνονται, ποτέ κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί για να λογοδοτήσει στις αρχές.

Σύμφωνα και με τον Γιάννη Μαρκαντέ, προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου: « Με δεδομένο ότι σήμερα ξεκίνησαν οι πανελλήνιες εξετάσεις και το σχολείο αποτελεί εξεταστικό κέντρο, δεν επηρεάστηκε η διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων και οι μαθητές προσήλθαν κανονικά στις αίθουσες για να διαγωνιστούν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News