Σε δύο «δόσεις» οι απολογίες των 10 συλληφθέντων

Κρήτη
Σε δύο «δόσεις» οι απολογίες των 10 συλληφθέντων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κατώφλι του ανακριτή περνούν οι 5 από τους 10 που συνελήφθησαν μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ενδοχώρα του Ηρακλείου

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν τα πέντε από τα συνολικά 10 άτομα που κρατούνται, μετά τη σύλληψή τους, κατά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Υπενθυμίζεται ότι οι συλλήψεις αφορούν, κατά περίπτωση, διάφορα αδικήματα, όπως «ζωοκλοπές», «διακεκριμένες κλοπές», αλλά και «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή μεθαύριο Τετάρτη: Μεταξύ αυτών, βρίσκονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις Κρητικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Η εν λόγω κατηγορία σχετίζεται και με την ανταλλαγή πυρών που είχε σημειωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, μέρα μεσημέρι, στο Ασήμι Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο από τους τρεις εν λόγω κατηγορούμενους είναι συγγενείς μεταξύ τους.

Οι 10 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν προχθές Σάββατο ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο οποίος, αφού τους άσκησε ποινικές διώξεις, τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν. Άπαντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία είτε για σήμερα Δευτέρα, είτε για μεθαύριο Τετάρτη.

Εκτός από τους 10 που κρατούνται, στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα τριών ακόμη ατόμων. Στη δικογραφία αναφέρονται, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, των παραβάσεων νομοθεσίας περί όπλων και ζωοκλοπής.

«Χωρίς ευρήματα»

Μιλώντας πάντως χθες στη “Νέα Κρήτη” η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κ. Θεονύμφη Μπέρκη έκανε λόγο για «διογκωμένη δικογραφία».

«Πρόκειται για εμφανώς διογκωμένη δικογραφία, χωρίς ευρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος.

Στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα πριν από μερικά 24ωρα, συμμετείχαν αστυνομικοί από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της ΕΚΑΜ Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μεσαράς και Λασιθίου, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου, των Αστυνομικών Τμημάτων Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος και της Ομάδας Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία πριν από λίγες ημέρες, «ύστερα από την πολύμηνη, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, επτά από τους παραπάνω δράστες είχαν εμπλακεί στην αφαίρεση τεσσάρων ΙΧΦ αυτοκινήτων, σε περιοχές Ηρακλείου και Λασιθίου.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, προέβαιναν στην αφαίρεση οχημάτων, για τα οποία στη συνέχεια απαιτούσαν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό προκειμένου να τα επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκαν σε περιοχή του νομού Ηρακλείου».

«Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ακόμη ότι, από τους συλληφθέντες, πέντε άτομα είχαν εμπλακεί σε δύο υποθέσεις ζωοκλοπών και είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να διαπράξουν ακόμη δύο ζωοκλοπές.

Διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, ποιμνιοστάσια και λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και δίκυκλη μοτοσυκλέτα, για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία.

Ανταλλαγή πυρών

Η ανταλλαγή πυρών, στην οποία φέρονται να εμπλέκονται κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, σημειώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2020, σε κεντρικό δρόμο στο Ασήμι. Το περιστατικό έλαβε χώρα όταν αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν άνδρες “συναντήθηκαν” σε δρόμο μέσα στο Ασήμι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βγήκαν τα όπλα και δεν άργησαν να πέσουν πυροβολισμοί από άτομα τα οποία επέβαιναν στα εν λόγω οχήματα. Ειδικότερα, φέρεται να υπήρξε ανταλλαγή πυρών από τα άτομα αυτά. Ευτύχημα αποτελεί το γεγονός ότι δεν τραυματίστηκε κάποιος συνάνθρωπός μας, παρά το ότι εκείνη την ώρα στο σημείο βρίσκονταν και περαστικοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News