Κρήτη

Σύμπραξη ΠΕΔ με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας ‘Εύξεινη Πόλη’

Ο Πρόεδρος του ΕΟΕΣ ‘ Εύξεινη Πόλη’ αποδέχτηκε την πρόσκληση και το επόμενο διάστημα συνοδευόμενος από ομάδα επιτελικών στελεχών του φορέα θα βρεθεί στην Κρήτη.

Με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία του ΕΟΕΣ ‘Εύξεινη Πόλη’ στα ανταγωνιστικά χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα σε τομείς που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του νησιού μας η ΠΕΔ Κρήτης θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συνεργασία και εταιρικότητα με τον φορέα αυτό.

Με στόχο την προσέλκυση κοινοτικών κονδυλίων σε τομείς ιδιαίτερα σύνθετους και απαιτητικούς που έχουν να κάνουν με την κοινωνική, πολιτιστική, τουριστική και αγροτική ανάπτυξη των ΟΤΑ της Κρήτης, ο Γιάννης Κουράκης προσκάλεσε τον κ. Κωνσταντέλλο στην έδρα της ΠΕΔ στο Ηράκλειο προκειμένου να συζητήσουν το πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων.

Γραφείο του Ευρωπαϊκού Ομίλου στην ΠΕΔ

 Ο Πρόεδρος του ΕΟΕΣ ‘ Εύξεινη Πόλη’ αποδέχτηκε την πρόσκληση  και το επόμενο διάστημα συνοδευόμενος από ομάδα επιτελικών στελεχών του φορέα θα βρεθεί στην Κρήτη.

Συζητήθηκε τέλος η σύμπραξη των δύο φορέων  να πραγματοποιηθεί με τη δημιουργία Γραφείου στην ΠΕΔ που θα ασχολείται με την προσέλκυση Κοινοτικών Χρηματοδοτήσεων προς όφελος των Δήμων του νησιού και την διεύρυνση της δικτύωσης τους με φορείς της Ευρώπης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια