Σε δύο «δόσεις» οι απολογίες των «10» μετά τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Κρήτη
Σε δύο «δόσεις» οι απολογίες των «10» μετά τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου

Αύριο Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν τα πέντε από τα συνολικά 10 άτομα που κρατούνται, μετά τη σύλληψή τους, κατά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι συλλήψεις αφορούν, κατά περίπτωση, διάφορα αδικήματα, όπως «ζωοκλοπές», «διακεκριμένες κλοπές», αλλά και «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι, πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη: Μεταξύ αυτών, βρίσκονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις Κρητικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Η εν λόγω κατηγορία σχετίζεται και με την ανταλλαγή πυρών που είχε σημειωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, μέρα μεσημέρι, στο Ασήμι Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο από τους τρεις εν λόγω κατηγορούμενους, είναι συγγενείς μεταξύ τους.

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες Σάββατο ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο οποίος αφού τους άσκησε ποινικές διώξεις τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν. Άπαντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία είτε για αύριο Δευτέρα, είτε για την ερχόμενη Τετάρτη.

Μιλώντας πάντως στο neakriti.gr η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, κ. Θεονύμφη Μπέρκη έκανε λόγο για «διογκωμένη δικογραφία χωρίς ευρήματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News