«Έφυγε» η αγωνίστρια Ρένα Μπαντουβά – Μελά: Το αντίο» του γιου της - Η τελευταία της συνέντευξη στην ΚΡΗΤΗ TV

Κρήτη
«Έφυγε» η αγωνίστρια Ρένα Μπαντουβά – Μελά: Το αντίο» του γιου της - Η τελευταία της συνέντευξη στην ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ειρήνη Μπαντουβά – Μελά, ήταν έντιμη και σοβαρή, μία αγωνίστρια της ζωής, αλλά και της Εθνικής Αντίστασης που ήταν πάντα στο πλευρό της οικογένειας των Μπαντουβάδων.

Θλίψη σε όλη την Κρήτη, προκαλεί η είδηση του θανάτου της Ειρήνης (Ρένας) Μπαντουβά – Μελά, σε ηλικία 87 ετών.

 Η Ρένα Μπαντουβά, που υπήρξε πρόεδρος  του Σωματείου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Κρήτης “Ομάδα Μπαντουβάδων,  άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, συγγενείς, φίλους και όλους όσοι είχαν την ευκαιρία να την γνωρίσουν.

Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη και ώρα 4.30 το απόγευμα, από τον ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου (Παλαιό Κοιμητήριο Ηρακλείου).

Ο γιος της Χρήστος Μελάς με ανάρτηση του στο Facebook ,αποχαιρετά την μητέρα του ως εξής  ενώ δεκάδες είναι και τα συλλυπητήρια μηνύματα απο τους δικούς ανθρώπους:

«Πόσα έχω ακόμα να σου πώ,

Πόσα να κάνω ακόμα

Μείνε, το ξέρεις σ’ αγαπώ

Μείνε, δεν είναι η ώρα!

Ταξίδι δίχως γυρισμό

Το χέρι παγωμένο,

Δύσκολη η ανάσα σου

Το βλέμμα θολωμένο

Πάλεψες μα δεν μπόρεσες

Και αυτό να ξεπεράσεις

Βασανισμένη μάννα μου

Καλό ταξίδι νάχεις….

Χαιρέτα τον πατέρα μου,

Χαιρέτα μου τους όλους.

Μα όση αγάπη έδωσες

την έχεις από όλους !»

Η τελευταία της συνέντευξη στην ΚΡΗΤΗ TV

Η Ρένα Μπαντουβά – Μελά, τον περασμένο Δεκέμβριο,  σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΚΡΗΤΗ TV, είχε μιλήσει για την  βιαιότητα του πολέμου που έζησε με δάκρυα συγκίνησης να κυλούν από τα μάτια της .

Η κάμερα της εκπομπής «Κρήτη Σήμερα»  είχε συναντήσει την πρόεδρο του Σωματείου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Ομάδες Μπαντουβά στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Ηράκλειο, με την ίδια να διηγείται απίστευτες ιστορίες από την περίοδο του πολέμου, έτσι όπως τις έζησε και τις θυμόταν.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για την απώλεια της Ειρήνης Μπαντουβά – Μελά

«Βαθιά θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε σε όλους εμάς, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία του Ηρακλείου, η είδηση της απώλειας μίας ξεχωριστής γυναίκας, της Ειρήνης Μπαντουβά – Μελά.Η Ειρήνη Μπαντουβά – Μελά, ήταν μία πραγματική Κυρία, έντιμη και σοβαρή, μία αγωνίστρια της ζωής, αλλά και της Εθνικής Αντίστασης που ήταν πάντα στο πλευρό της οικογένειας των Μπαντουβάδων.

Διατέλεσε, μάλιστα, και Πρόεδρος του Σωματείου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Κρήτης “Ομάδα Μπαντουβάδων”, προσφέροντας τα μέγιστα.Χρήστο και Έλλη τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε εσάς και σε όλη την οικογένειά σας».

Με αφορμή τον θάνατο της Ειρήνης Μπαντουβά - Μελά, ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, κ. Μάξιμος Σενετάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η είδηση του θανάτου της Ειρήνης Μπαντουβά - Μελά προκάλεσε θλίψη σε όλη την κοινωνία του Ηρακλείου. Ήταν μια ξεχωριστή γυναίκα, μια αγωνίστρια, μια Δημοκράτης. Η προσφορά της δε, ως Πρόεδρος του Σωματείου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Κρήτης “Ομάδα Μπαντουβάδων”, εγνωσμένη και αναγνωρισμένη. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, στα παιδιά της και την οικογένεια της”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News