Ο Γ. Σταθάκης στην ΚΡΗΤΗ TV για ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής: «Αισθάνομαι δικαιωμένος»

Κρήτη
Ο Γ. Σταθάκης στην ΚΡΗΤΗ TV για ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής: «Αισθάνομαι δικαιωμένος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε ο πρώην υπουργός καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και την Κατερίνα Σαλαπάτα.

«Σάρκα και οστά» πήρε και επίσημα πλέον το μεγαλόπνοο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης ανάμεσα στην Κρήτη και την Αττική.

Ένα έργο για το οποίο οι υπογραφές "έπεσαν" επί ΝΔ ωστόσο προετοιμάστηκε και έφτασε στο τέλος των διαγωνισμών από την προηγούμενη κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ.

Με τις χθεσινές ιστορικές υπογραφές, παρουσία του νυν υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και του προκατόχου του Γιώργου Σταθάκη, τέθηκε και με τη βούλα πλέον σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο-όραμα δεκαετιών για την άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κρήτης.

Η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής είναι έργο εθνικής σημασίας, με πολλαπλά περιβαλλοντικά και κοινωνικοοικονομικά οφέλη.

«Έχουμε τη συνέχεια σε δυο διαδοχικές κυβερνήσεις που κατέληξε στη σημερινή υπογραφή ,αισθάνομαι δικαιωμένος» δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV  ο κ. Γιώργος Σταθάκης.

Ο πρώην Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος αναφέρθηκε επίσης και στα κρίσιμα διαδικαστικά βήματα από το 2017 ως το 2019 τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν ότι έγινε εθνικό έργο.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα οφέλη των διασυνδέσεων τα οποία σβήνουν την "γκαζιέρα"  και σχολίασε τη διαφωνία που προκύπτει με τη ΝΔ με αιχμή το μέλλον του ΑΔΜΗΕ.

Αναφορικά με το μικρό καλώδιο εξέφρασε την πεποίθηση πως θα έχει ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος. 

Ο ίδιος σχολίασε το σχέδιο απολιγνιτοποίησης της Ν.Δ.  σε σχέση με το αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρακολουθήστε το άκρως χαρακτηριστικό απόσπασμα.

Εμβληματικό έργο για την Κρήτη!

Πρόκειται για επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ, με έντονο αναπτυξιακό πρόσημο για την Κρήτη, καθώς η ολοκλήρωσή της εντός του 2023 θα άρει οριστικά τον ενεργειακό αποκλεισμό του νησιού και θα καταστήσει την ηλεκτροδότηση της Κρήτης φθηνή, "πράσινη" και αξιόπιστη. Και τούτο διότι θα μπει τέλος στην εξάρτηση της Κρήτης από τους αυτόνομους ρυπογόνους σταθμούς παραγωγής της ΔΕΗ που θα κλείσουν, εξαιρουμένων κάποιων νεότερων κάπως μονάδων, που θα τεθούν σε καθεστώς ψυχρής εφεδρείας για λόγους προληπτικής εφεδρικής προστασίας...

Σύμφωνα με μελέτη της Περιφέρειας Κρήτης, με την ηλέκτριση της διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου έως το τέλος του έτους και τη λειτουργία της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, οι ρύποι CO2 της Κρήτης θα περιοριστούν κατά 60% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Την ίδια στιγμή, το έργο θα οδηγήσει σε μείωση κατά 400 εκατ. ευρώ ετησίως των χρεώσεων ΥΚΩ, των γνωστών Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας που πληρώνουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είτε των ιδιωτών παρόχων ενέργειας, όλοι οι Έλληνες καταναλωτές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News