Πυροβολισμοί στο Χάρακα: Σκηνικό «άγριας δύσης» - Σοκάρουν οι περιγραφές των αστυνομικών

Κρήτη
Πυροβολισμοί στο Χάρακα: Σκηνικό «άγριας δύσης» - Σοκάρουν οι περιγραφές των αστυνομικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 27 πυροβολισμοί και οι αλληλοκατηγορίες

Την Παρασκευή απολογούνται και τα τρία αδέλφια από το Χάρακα τα οποία κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς ο καταζητούμενος εμφανίστηκε σήμερα στις αρχές και παραδόθηκε.

Τα αδέλφια του που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στο επεισόδιο, ενώ ο βασικός κατηγορούμενος σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίζεται ότι δεν στόχευε τον 74χρονο. Όμως οι περιγραφές των αστυνομικών που βρέθηκαν σε χρόνο μηδέν στο σημείο είναι σοκαριστικές. Όπως αποκαλύπτεται υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυο αστυνομικούς να απαντούν με πυροβολισμούς στο αέρα και τα σκάγια να πέφτουν σε απόσταση αναπνοή από τους ενστόλους που πρόλαβαν να καλυφθούν σε ανάχωμα.

Σκηνικό άγριας δύσης με τους αστυνομικούς να πυροβολούν στο αέρα για εκφοβισμό και τα σκάγια να πέφτουν δίπλα τους, αποκαλύπτει η δικογραφία για τη συμπλοκή στο Χάρακα η οποία από τύχη φαίνεται πως δεν κατέληξε σε μια ακόμη τραγωδία.

Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι δεν κινδύνευσε κανείς από τους πυροβολισμούς και μάλιστα κινούνται νομικά εναντίον του 74χρονου κάνοντας λόγο για ψευδή καταμήνυση.

Το αρχικό επεισόδιο με τον 74χρονο κτηνοτρόφο και, το φίλο του και ένα ανήλικο παιδί να βρίσκονται εν μέσω καταιγισμού πυροβολισμών εκτυλίχθηκε στις 20:40 στη θέση «Κορυφή του Στρατηγού» πάνω από το Χάρακα. Όπως κατέθεσε ο κτηνοτρόφος που είχε διαπληκτιστεί μαζί τους και τα προηγούμενα 24ωρα τα τρία αδέλφια άνοιξα πυρ εναντίον του με καραμπίνα, πολεμικό όπλο και πιστόλι από απόσταση 80 μέτρων. Κάνει μάλιστα λόγο για τουλάχιστον 27 πυροβολισμούς.

Ο φίλος του 74χρονου πρόλαβε να καλυφθεί σε ένα ανάχωμα όπως περιγράφει και ειδοποίησε την αστυνομία. Ολόκληρη η περιοχή αποκλείστηκε σε χρόνο μηδέν από την αστυνομία καθώς στη Μεσαρά περιπολούσαν ήδη κλιμάκια των ειδικών δυνάμεων στο πλαίσιο των μέτρων που αποφασίστηκαν το προηγούμενο Σάββατο.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία εκτός από το γεγονός ότι οι αστυνομικοί άκουγαν από μακριά τους πυροβολισμούς, φτάνοντας στο σημείο και αφού είχαν πλησιάσει τον 74χρονο και τον αυτόπτη μάρτυρα ακούστηκε ένα ακόμη πυροβολισμός από τη μάντρα ενός εκ των κατηγορουμένων. Τα σκάγια έπεσαν από ψηλά στο έδαφος σε απόσταση αναπνοής από τους αστυνομικούς και τους παθόντες. Όλοι έπεσαν στο έδαφος και ένας από τους αστυνομικούς καλυμμένος πίσω από τα περιπολικά έριξε δυο προειδοποιητικές βολές στο αέρα για εκφοβισμό. Ακολούθησε ένας ακόμη πυροβολισμός από τις μάντρες των τριών κατηγορουμένων και έτερος αστυνομικός πυροβόλησε μια ακόμη φορά στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο.

Μέσω της συνηγόρου τους ωστόσο οι δυο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με τους πυροβολισμούς ενώ ο τρίτος φέρεται αν υποστηρίζει ότι πυροβολούσε στον αέρα και κανείς δεν κινδύνευσε

Ο 45χρονος και 43χρονος συνελήφθησαν λίγα λεπτά αργότερα ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν με τα αυτοκίνητα τους από το σημείο.

Εκτός από το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια οι αστυνομικοί της σήμανσης εντόπισαν και περισυνέλλεξαν δίπλα στο αυτοκίνητο του ενός κατηγορουμένου 17 κάλυκες από τους οποίους οι 15 ήταν συγκεντρωμένοι σε σωρό.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν εκ νέου στο Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου την Παρασκευή για να απολογηθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News