ΒΟΑΚ για... γερά νεύρα - Ουρές χιλιομέτρων στο Κακό Όρος

Κρήτη
ΒΟΑΚ για... γερά νεύρα - Ουρές χιλιομέτρων στο Κακό Όρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω των έργων - Εκδρομείς «εγκλωβίστηκαν» στα αυτοκίνητά τους  

Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε όλους εκείνους που αποφάσισαν χθες το πρωί να κινηθούν στην εθνική οδό και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Άγιο Νικόλαο. Στο σημείο επί του ΒΟΑΚ και ειδικότερα στο ρεύμα προς Άγιο Νικόλαο μετά τον κόμβο προς αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", για ώρες επικρατούσε το αδιαχώρητο και τα αυτοκίνητα, κυριολεκτικά, είχαν "κολλήσει" στον δρόμο.

Ουρές χιλιομέτρων είχαν σχηματιστεί επί ώρες, με τα νεύρα των οδηγών και κυρίως εκείνων που επιχείρησαν να μπουν στα οχήματά τους για να σπεύσουν σε μια κοντινή παραλία στο Ηράκλειο να κάνουν το μπάνιο τους... να δοκιμάζονται! Η χθεσινή ημέρα ήταν πραγματικά για γερά νεύρα, αφού εκατοντάδες οδηγοί, με αφορμή τόσο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όσο και τον σχετικά καλό καιρό της Κυριακής, βρήκαν την ευκαιρία για εξόρμηση, όμως η απόφασή τους αυτή τους βγήκε... ξινή. Η Περιφέρεια Κρήτης ξεκίνησε εργασίες συντήρησης του ΒΟΑΚ στην περιοχή του Κακού Όρους, στο ρεύμα προς Άγιο Νικόλαο, με αποτέλεσμα οι εκδρομείς να εγκλωβιστούν στα αυτοκίνητά τους για πολλή ώρα, με την κατάσταση να δοκιμάζει τις αντοχές τους.

Η Τροχαία Ηρακλείου βρισκόταν επί ποδός από την πρώτη στιγμή, προσπαθώντας να ρυθμίσει την κίνηση και να ενημερώνει τους οδηγούς, καθώς το πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προκαλέσει το κλείσιμο της εθνικής στο ΚΤΕΟ.

Μάλιστα, στο ύψος του ΚΤΕΟ γινόταν εκτροπή κυκλοφορίας και οι οδηγοί εισέρχονταν στην παλιά εθνική προς Άγιο Νικόλαο. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος το οποίο δημιουργήθηκε λόγω της ασφαλτόστρωσης. Οι οδηγοί ήταν απαραίτητο να εφοδιαστούν με υπομονή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο απίστευτο μποτιλιάρισμα, περιμένοντας σε ουρές χιλιομέτρων. Η ταλαιπωρία ωστόσο αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς η κυκλοφορία τις προσεχείς ημέρες, έως ότου ολοκληρωθεί το έργο, θα γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού. Πάντως, με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, κλιμάκια της Τροχαίας βρίσκονται ακροβολισμένα σε όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης, με την εντατικοποίηση των ελέγχων να διαρκεί μέχρι αργά το απόγευμα σήμερα Δευτέρα. Έμφαση από τους άνδρες της Τροχαίας δίνεται στις σοβαρές και επικίνδυνες παραβάσεις, όπως είναι η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή τα συγκεκριμένα έργα συντήρησης του δρόμου αναφέρει: «Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου "Συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Κρήτης", πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ στην περιοχή του Κακού Όρους, στο τμήμα από Χ.Θ. 144+700 έως Χ.Θ. 148+000, στο ρεύμα προς Άγιο Νικόλαο.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 03/06/2020 έως και το Σάββατο 13/06/2020 πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ στην περιοχή του Κακού Όρους, στο ρεύμα προς Άγ. Νικόλαο. Συγκεκριμένα θα γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας προς Άγ. Νικόλαο στον κόμβο Καρτερού και η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της ΠΕΟ και του λοιπού οδικού δικτύου, με επάνοδο στον ΒΟΑΚ από τον κόμβο Γουβών. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να τηρούν την εγκεκριμένη εργοταξιακή σήμανση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News