Κρήτη: Αναβάλλουν τα γαμήλια σχέδια τους λόγω κορωνοϊού

Κρήτη
Κρήτη: Αναβάλλουν τα γαμήλια σχέδια τους λόγω κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νησί όπου τους θερινούς μήνες πραγματοποιούνταν και γιορτάζονταν δεόντως με εκατοντάδες καλεσμένους και με τις προσταγές της παράδοσης

Θύμα της πανδημίας και του κορωνοίου και οι γάμοι που παραδοσιακά τους θερινούς μήνες πραγματοποιούνται μαζικά και ειδικά στην Κρήτη γιορτάζονται δεόντως με εκατοντάδες καλεσμένους και με τις προσταγές της παράδοσης.

Μπροστά στις πρωτόγνωρες συνθήκες, φαίνεται πως για τους περισσότερους δεν υπήρξαν δεύτερες σκέψεις επιλέγοντας την ασφάλεια και την αναβολή των γαμήλιων σχεδίων τους. Ήδη καταγράφεται μία προοπτική αυξητικής τάσης στους πολιτικούς γάμους, ενώ μεγάλο είναι το πλήγμα και μαζικές οι ακυρώσεις και με φόντο τον γαμήλιο τουρισμό.

Στο γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά, με φόντο το απέραντο γαλάζιο, που παραδοσιακά αποτελεί έναν περιζήτητο ναό για μελλόνυμφους για τον Ιούνιο, έχουν προγραμματιστεί μόλις 4 γάμοι όταν πέρυσι συνολικά για τη σεζόν ξεπέρασαν τους 150.  Τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή και οι αναβολές και ακυρώσεις αγγίζουν το 95%.

Οι παραδοσιακά μεγάλοι Κρητικοί γάμοι δύσκολα θα μπορούσαν να προσαρμοστούν σε αποστάσεις ασφαλείας καθορισμένες με την μεζούρα, τα αντισηπτικά και το μέτρο σε όλα. Γι’ αυτό και οι αναβολές σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν σχεδόν το 100%.

Για τον Βίκτορα Κουμαντάκη το πλήγμα είναι διπλό καθώς η οικογενειακή επιχείρηση που εκπροσωπεί είχε μόλις κάνει το ξεκίνημα της και οι πρώτοι κιόλας πελάτες της άλλαξαν κατά ανάγκη τα σχέδια τους.

Το πλήγμα στη λεγόμενη γαμήλια βιομηχανία είναι τεράστιο καθώς από την μια στιγμή στην άλλη, συμφωνίες μιας ολόκληρης χρονιάς τινάχτηκαν κυριολεκτικά στον αέρα. Όλοι οι επιχειρηματίες ωστόσο προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό εκτελώντας χρέη συμβούλου και ψυχολόγου σε ζευγάρια που επρόκειτο να παντρευτούν, αλλά σχεδίαζαν χωρίς τον κορωνοϊό. Και κάθε μέρα που περνά χωρίς νέα εμπλοκή είναι και μία νίκη…

Την ώρα που οι θρησκευτικοί γάμοι μπαίνουν προς το παρόν στο πάγο, η τάση που φαίνεται να επικρατεί στα δημαρχεία του νησιού είναι πως μάλλον το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αύξηση στους πολιτικούς και «μπουρλότο» στον λεγόμενο γαμήλιο τουρισμού, αφού πολλές υποψήφιες νύφες και γαμπροί του εξωτερικού δεν παίρνουν το ρίσκο και επιλέγουν ακύρωση.

Οι επιλογές είναι δύο: ή γάμοι σε στενό κύκλο και μικρότερο αριθμό καλεσμένων ή μεταφορά των σχεδίων ακόμη και για το καλοκαίρι του 2021 με την ελπίδα πως αυτό το αλλιώτικο καλοκαίρι στην σκιά της πανδημίας θα έχει περάσει στο παρελθόν.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News