Κρήτη

Σε «αχαρτογράφητα νερά» οι ξενοδόχοι – «Αντίπαλοι» η ψυχολογία και η αβεβαιότητα

«Μάχη» με τα πρωτόκολλα και τις πιστοποιήσεις λίγο πριν την πρεμιέρα

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα πρέπει να εφαρμοστούν με θρησκευτική ευλάβεια σε κάθε μικρή ή μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, η άρτια εκπαίδευση του προσωπικού, σε συνδυασμό με το θολό τοπίο που  εξακολουθεί να επικρατεί στις κρατήσεις, ήταν μερικά μόνο από τα βασικά σημεία που προβλημάτισαν τους ξενοδόχους του Ρεθύμνου, κατά την χθεσινή γενική συνέλευση του κλάδου.

Οι ίδιοι μίλησαν για μία άκρως αβέβαια τουριστική σεζόν, η οποία πέρα από την υγειονομική «θωράκιση» που θα πρέπει να παρέχει στους αλλοδαπούς επισκέπτες, θα πρέπει επίσης να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να αναπτερώσει την ψυχολογία των ταξιδιωτών.

Οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά αυτό το καλοκαίρι καθώς δίνουν την δική τους «μάχη» με την αβεβαιότητα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα -λόγω covid-19-προκειμένου να καταφέρουν να ανοίξουν -τυπικά από τις 15 Ιουνίου και ουσιαστικά από την 1η Ιουλίου και έπειτα- τις μονάδες τους.

Στην γενική συνέλευση του κλάδου που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, οι ειδικοί ενημέρωσαν λεπτομερώς τους ξενοδόχους για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε χρόνο ρεκόρ, ώστε να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την λειτουργία των μονάδων τους, αλλά και για την εκπαίδευση του προσωπικού τους.

Και ενώ οι ξενοδόχοι από την μια εκφράζουν προβληματισμούς ως προς την εφαρμογή των πρωτοκόλλων στην πράξη, από την άλλη, προσπαθούν ακόμα να διαχειριστούν τις απώλειες που καταγράφονται στις κρατήσεις, καθώς και τις νέες κρατήσεις που μέχρι στιγμής είναι της τάξεως του 30% έως 50%.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες εβδομάδες από το άνοιγμα των ξενοδοχείων θεωρούνται κρίσιμες από τους επιχειρηματίες του κλάδου, καθώς μόνο τότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει κάπως το θολό τοπίο που επικρατεί.

Αυτό πάντως που θα πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό είναι πως εάν ένα ξενοδοχείο δεν πληροί τα υγειονομικά κριτήρια για να λειτουργήσει, τότε, το πρόστιμο κυμαίνεται από 500 έως 5.000 ευρώ, ενώ απειλείται και με αναστολή λειτουργίας για 90 ημέρες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια