Κρήτη

Βουλευτές της Κρήτης για την επίσκεψη του Μ. Χρυσοχοΐδη στο Ηράκλειο

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις

Μάξιμος Σενετάκης: Οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να αναγνωρίζουν και να σέβονται την δικαιοδοσία του Κράτους Δικαίου

Ο Μάξιμος Σενετάκης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηρακλείου, αναφορικά με την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Κρήτη, ανέφερε τα εξής: «Υποδεχθήκαμε σήμερα στο Ηράκλειο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκηα

Κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο τους συνεχάρη για το δύσκολο έργο τους. Εκφράζοντας δε την αμέριστη συμπαράσταση μου στις κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνουν σημείωσα μεταξύ άλλων πως:

“Ουδείς αμφιβάλει ότι ο νόμος πρέπει να ισχύει παντού και έναντι όλων. Γιατί στις Δημοκρατίες μόνο η Πολιτεία εφαρμόζει και επιβάλει το νόμο και όποιος τον παραβιάζει βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Από την άλλη, όπως το Κράτος Δικαίου τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου, έτσι και οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να αναγνωρίζουν και να σέβονται την δικαιοδοσία του Κράτους Δικαίου. Ειδάλλως, επιστρέφουμε σε καθεστώς ζούγκλας, όπου όλοι βάλουν εναντίον όλων και επιβάλλεται ο πιο ισχυρός».

Χάρης Μαμουλάκης για Υπουργό Προστασία του Πολίτη: «Ήρθε για να μας πει ότι θα ξαναέρθει»

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Ηρακλείου με τη συμμετοχή Βουλευτών και εκπροσώπων της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Περιμέναμε κάτι περισσότερο σήμερα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Η είδηση που βγήκε από την επίσκεψή του στο Ηράκλειο και την σύσκεψη που συγκάλεσε, είναι ότι… θα επισκεφτεί ξανά την Κρήτη το επόμενο διάστημα.

 Τίποτα περισσότερο. Και είναι λυπηρό, όταν είναι γνωστά στον κ. Χρυσοχοΐδη τα ζητήματα που απασχολούν τόσο το προσωπικό της ΕΛΑΣ όσο και τις μικρές τοπικές κοινωνίες, μια επίσκεψή του να εξαντλείται σε εθιμοτυπικές συσκέψεις με τους αιρετούς του νομού, χωρίς απτά αποτελέσματα. Ας ελπίσουμε την επόμενη φορά που θα μας επισκεφτεί, να έχει στις αποσκευές του κάτι καλύτερο για τον τόπο μας».

Σωκράτης Βαρδάκης: «Φρούδες ελπίδες καλλιεργεί η πολιτική ηγεσία για την πάταξη της εγκληματικότητας στη Κρήτη»

«Κύριε Υπουργέ, ζητήσατε την συμβουλή μας για την πάταξη της εγκληματικότητας στη Κρήτη. Ήταν και είναι δεδομένη η συνεισφορά μας σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση αυτή. Από εσάς όμως περιμέναμε κάτι πιο ουσιαστικό, σχετικά με την αστυνομική αποδυνάμωση της υπαίθρου, που έχει ως αποτέλεσμα να μην αστυνομεύονται επαρκώς αρκετές περιοχές του Ηρακλείου, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί.

Επιπλέον δεν ακούσαμε κάτι για τα προβλήματα των εργαζομένων αστυνομικών. Είναι αδιανόητο το 2020 να συζητάμε ότι οι εργαζόμενοι αστυνομικοί για την σωστή εκτέλεση των καθηκόντων τους, αναμένουν χορηγίες από την Περιφέρεια. Ακόμα και αν η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων καθυστερεί λόγω γενικότερης έλλειψης προσωπικού, δεν χωρά καμία δικαιολογία για τις ελλείψεις, σε εξοπλισμό και μέσα.

Ελπίζουμε στην επόμενη επίσκεψη σας, να λάβουμε ουσιαστικότερες δεσμεύσεις για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε.», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης με αφορμή την συμμετοχή του στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχάλη Καραμαλάκη.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια