Νέα φωτιά στην Κρήτη μέσα σε λίγες ώρες - Στις φλόγες αποθήκη

Κρήτη
Νέα φωτιά στην Κρήτη μέσα σε λίγες ώρες - Στις φλόγες αποθήκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδοποιήθηκε και έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Δυο φωτιές έθεσαν σε πλήρη συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης, το Σάββατο.

Μετά την φωτιά στο Αμάρι Ρεθύμνου, "πύρινος εφιάλτης" εκδηλώθηκε και σε αποθήκη στην περιοχή της Αγίας Ζώνης, στην δημοτική ενότητα Ακρωτηρίου, στα Χανιά.

Στο σημείο, έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 10 πυροσβέστες και 3 οχήματα.

Τελικά όπως έγινε γνωστό , γύρω στις 5 το απόγευμα , η φωτιά κατασβήστηκε.

Στο μεταξύ επί ποδός παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ρέθυμνο, οι οποίες εξακολουθούν να επιχειρούν στους Αποστόλους Αμαρίου, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί.

Το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά θεωρείται δύσβατο, ενώ με βάση τον μέχρι στιγμής απολογισμό, οι φλόγες κατέκαψαν οκτώ στρέμματα δασικής έκτασης και ένα στρέμμα γεωργικής.

Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου.

Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βιάννου με οδηγίες προς τους δημότες

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Bιάννου εξέδωσε οδηγίες προς τους δημότες της Βιάννου, εφιστώντας τους την προσοχή, υπό τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς κατά τη θερινή περίοδο.

Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης αναφέρονται τα εξής:

«Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Βιάννου να προβούν άμεσα στον καθαρισμό από χόρτα και κλαδιά που υπάρχουν σωρευμένα στα οικόπεδα που κατέχουν εντός των οικισμών, διότι ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς κατά τη θερινή περίοδο είναι μεγάλος.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παράγραφο 26 του άρθρου 94 του Ν. 3852/10: «Η μέριμνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, απο τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα».

Σε κάθε περίπτωση που θα κληθεί να επέμβει ο Δήμος θα χρεώσει το αντίστοιχο πρόστιμο καθώς επίσης θα υποβάλλει την εκ του νόμου οριζόμενη μήνυση», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βιάννου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News