Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης – 9 Ιουνίου η νέα συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας

Κρήτη
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης – 9 Ιουνίου η νέα συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συλλαλητήρια προγραμματίζονται και την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει πλέον η εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης, η οποία ετοιμάζεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της την ερχόμενη εβδομάδα, στην διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης στην βουλή του επίμαχου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Όπως ανακοίνωσαν το πρωί οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου, στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης, που έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία στον κλάδο, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίζονται και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις του νησιού.

Αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της και να στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση από τους δρόμους και όχι από τις σχολικές αίθουσες -με φόντο- το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, δηλώνει η εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς του Ηρακλείου, το τελευταίο διάστημα η σχολική κοινότητα της χώρας είναι ανάστατη, καθώς οι αλλαγές που προωθούνται οδηγούν, όπως λένε, την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω.

Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών συλλόγων του Ηρακλείου, την ερχόμενη Τρίτη 9 του μήνα στο πλαίσιο της απεργίας που έχει προαναγγελθεί, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ, που είναι η ημέρα ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου.

Στο ίδιο πνεύμα, οργισμένη είναι η αντίδραση και της εκπαιδευτικής κοινότητα του Ρεθύμνου, η οποία ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου της ντροπής, όπως το χαρακτηρίζει.

Αντίστοιχα συλλαλητήρια θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News