Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τις Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης

Κρήτη
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τις Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις τους

Οι επιτροπές Ειρήνης Κρήτης προχωρούν σε εκδηλώσεις  διαμαρτυρίας στις 5 Ιουνίου την  Παρασκευή και  το Σάββατο 6 Ιούνη στο Ηράκλειο, στις 7:30 μμ  στην Πλατεία Καράβολα(έναντι Τάλως).

Στα Χανιά: Παρασκευή συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο Μαρκοπούλου στις 7:00 μμ

Σάββατο 6 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Αγοράς  για μηχανοκίνητη πορεία στην Αμερικανική της Σούδας.

Μεταξύ άλλων όπως αναφέρουν: «ΕΜΕΙΣ, οι οδοιπόροι του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, θα πορευόμαστε στους γνώριμους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας ζωή αξιοπρεπή και ανθρώπινη

ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ με την κυριαρχία του Ιμπεριαλισμού

Διεκδικούμε ζωή χωρίς φτώχεια, κρίση και ρατσισμό

Διεκδικούμε το μέλλον της Πατρίδας μας χωρίς ξένες βάσεις, «συνεκμεταλλεύσεις», παραβιάσεις και γκριζάρισμα του Αιγαίου

Αγωνιζόμαστε για μια Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και συνεργασία των λαών της μακριά από πολέμους και προσφυγιά».

Αναλυτικά τι αναφέρεται στην ανακοίνωση τους.

«Τα γεγονότα:

Τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου διενεργεί  έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σηματοδοτώντας έτσι την de facto ενεργοποίηση του διάτρητου συμφώνου Τουρκίας Λιβύης.

Οι «προστάτες» του ΝΑΤΟ ΗΠΑ και ΕΕ προωθούν τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στηρίζουν τον σύμμαχο του Ερντογάν, δηλαδή τη λιβυκή κυβέρνηση Σάρατζ. Αέρας στα πανιά της Τουρκίας για παράνομες διεκδικήσεις.

Συχνές καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο Αιγαίο, τα γεγονότα στον Έβρο και δηλώσεις που αμφισβητούν τη συνθήκη τη Λοζάνης και το Πρωτόκολλο του 1926 που καθόρισε την συνοριακή γραμμή στον Έβρο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Ενέργειες και δηλώσεις που συσσωρεύουν αρκετή εύφλεκτη ύλη που με μια σπίθα δεν αποκλείεται να προκληθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή στα ελληνικά σύνορα. Πιθανόν αυτό να επιδιώκεται: Μια πολεμική σύγκρουση που θα αποτελέσει αφορμή για διαπραγματεύσεις που οδηγούν στη συνδιαχείριση και παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας μας.

ΟΛΕΣ οι ελληνικές κυβερνήσεις με δεξιά κεντρώα ή αριστερά πρόσημα θεωρούν καταφύγιο και προστασία τη μέγγενη των σχεδιασμών των ΝΑΤΟικών και ΗΠΑ, σχεδιασμοί που ούτε εξασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ούτε την ειρήνη και την  ευημερία για τους λαούς της περιοχής. Καλλιεργούν τον εφησυχασμό. Παράλληλα έμπειρα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Έλληνες φαντάροι υπηρετούν σε ΝΑΤΟικές αποστολές μακριά από τα ελληνικά σύνορα. Σε πολλές περιπτώσεις τις διαταγές δίνει Τούρκος στρατιωτικός.

Ο Λαός έχει ένα δρόμο να βαδίσει. Τον δρόμο του Αγώνα που αμφισβητεί τον ρόλο των ΝΑΤΟικών «συμμάχων» που θέλουν τη χώρα ορμητήριο πολεμικών συγκρούσεων.

Καλούμε τον Λαό σε  επαγρύπνηση σε ενεργοποίηση και κινητοποίηση μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις.

ΕΜΕΙΣ, οι οδοιπόροι του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, θα πορευόμαστε στους γνώριμους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας ζωή αξιοπρεπή και ανθρώπινη.

ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ με την κυριαρχία του Ιμπεριαλισμού

Διεκδικούμε το μέλλον της Πατρίδας μας χωρίς ξένες βάσεις, «συνεκμεταλλεύσεις», παραβιάσεις και γκριζάρισμα του Αιγαίου

Κλείσιμο της Βάσης της Σούδας, το εφαλτήριο θανάτου για τους γείτονες λαούς

Αγωνιζόμαστε για μια Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και συνεργασία των λαών της μακριά από πολέμους και προσφυγιά

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης στις 5 Ιουνίου την  Παρασκευή και Σάββατο 6 Ιούνη στο Ηράκλειο Παρασκευή στις 7:30 μμ  στην Πλατεία Καράβολα(έναντι Τάλως)

Στα Χανιά: Παρασκευή συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο Μαρκοπούλου στις 7:00 μμ

Σάββατο 6 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Αγοράς     για μηχανοκίνητη πορεία               στην Αμερικανική της Σούδας

Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης»

Καπιταλισμός σημαίνει: "Δεν μπορώ να αναπνεύσω"

(εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου)

"Όσο στο κόσμο το γερασμένο πλέον παιδί του καπιταλισμού, ο ιμπεριαλισμός, θα σκορπίζει  φτώχεια πόλεμο και προσφυγιά

Όσο με την ανοχή των ΝΑΤΟικών κλιμακώνεται η επιθετικότητα της τουρκικής άρχουσας τάξης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας μας

Όσο με οι ΝΑΤΟικοί προωθούν την συνδιαχείριση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, προκαλώντας πολέμους και καταστροφές στις χώρες της Μεσογείου και του κόσμου, σκορπίζοντας τρόμο και θάνατο.

Όσο οι Λαοί πεθαίνουν επειδή πάνω από την απειλή του κάθε κορωναϊού υπάρχει η καπιταλιστική οικονομία

Όσο θα καταστρέφουν το περιβάλλον με παράλληλα μνημόσυνα-δράσεις για την ημέρα του περιβάλλοντος.

Όσο ΟΛΕΣ οι ελληνικές κυβερνήσεις με δεξιά κεντρώα ή αριστερά πρόσημα θεωρούν καταφύγιο και προστασία τη μέγγενη των σχεδιασμών των ΝΑΤΟικών και ΗΠΑ, σχεδιασμοί που ούτε εξασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ούτε την ειρήνη και την  ευημερία για τους λαούς της περιοχής

Όσο ο αμερικάνος πολίτης και κάθε πολίτης που κόσμου θα πνίγεται κάθε μέρα ψελλίζοντας ή κραυγάζοντας  "Δεν μπορώ να αναπνεύσω"

ΕΜΕΙΣ, οι οδοιπόροι του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, θα πορευόμαστε στους γνώριμους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας ζωή αξιοπρεπή και ανθρώπινη

ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ με την κυριαρχία του Ιμπεριαλισμού

Διεκδικούμε ζωή χωρίς φτώχεια, κρίση και ρατσισμό

Διεκδικούμε το μέλλον της Πατρίδας μας χωρίς ξένες βάσεις, «συνεκμεταλλεύσεις», παραβιάσεις και γκριζάρισμα του Αιγαίου

Αγωνιζόμαστε για μια Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και συνεργασία των λαών της μακριά από πολέμους και προσφυγιά

Αγωνιζόμαστε και Τραγουδάμε

την Παρασκευή 5 Ιούνη στις 7:30 μμ  στην Πλατεία Καράβολα(έναντι Τάλως)

Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου".

Ένωση συνταξιούχων

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλεί τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου την Παρασκευή στις 7:30 μμ στην Πλατεία Καράβολα (έναντι Τάλως), να συμπορευτούμε στον αγώνα με το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για διεκδικήσουμε αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή χωρίς φτώχεια, κρίση και ρατσισμό.

Για το μέλλον της Πατρίδας μας χωρίς ξένες βάσεις, «συνεκμεταλλεύσεις», παραβιάσεις και γκριζάρισμα του Αιγαίου, κλείσιμο της Βάσης της Σούδας, το εφαλτήριο θανάτου για τους γείτονες λαούς για μια Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας των λαών της μακριά από πολέμους και προσφυγιά.

ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ με την κυριαρχία του Ιμπεριαλισμού, γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού που σαπίζει.

Καπιταλισμός σημαίνει: “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”

Ενωτική ομοσπονδία αγροτικών συλλογών νομού Χανίων για Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος και κινητοποίηση στην Βάση της Σούδας

Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται στις 5 του Ιούνη, είναι μία ακόμα αφορμή για να βγουν συμπεράσματα από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και στα Χανιά. Που η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, στις πρόσφατες πλημμύρες, προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στο περιβάλλον, στις καλλιέργειες χιλιάδων στρεμμάτων και στις υποδομές. Που περιοχές προστασίας της φύσης και ιστορικοί τόποι μένουν απροστάτευτοι και γίνονται αντικείμενο επιχειρηματικής εκμετάλλευσης (Στόμιο, Φαράγγι της Καντάνου κ.α). Που πετρελαϊκοί όμιλοι ετοιμάζονται να γεμίσουν το Λιβυκό με γεωτρήσεις προκειμένου η ελληνική αστική τάξη να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων, να αναβαθμίσει τη χώρα σε κόμβο Ενέργειας και εμπορευμάτων και να αποσπάσει ένα μερίδιο απ’ τα κέρδη αν προχωρήσει η έρευνα και η εκμετάλλευση των εγχώριων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και γίνονται μέρος της αντιπαράθεσης των αστικών τάξεων της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Που βλέπουμε, από εδώ, πως η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας “πάει πακέτο” με τα παζάρια για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου και περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου. Που γεωργική γη, ακόμα και υψηλής παραγωγικότητας, προορίζεται για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και μονάδων καύσης βιομάζας μόλις ολοκληρωθεί η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα. Που στα Χανιά βρίσκεται το προπύργιο και προμαχώνας της πιο φονικής πολεμικής μηχανής των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, η βάση της Σούδας, έτοιμη για να σπείρει τον όλεθρο στους γειτονικούς λαούς και στην ευρύτερη περιοχή. Που παραλίες γίνονται αυλές ξενοδοχείων και επιχειρήσεων. Που ελεύθεροι χώροι είτε, όχι από λάθος, “χάνονται” για να οικοπεδοποιηθούν, είτε αφήνονται στην εγκατάλειψη για να “εμπορευματοποιηθούν”, είτε “ξεχνιούνται” από την Τοπική Διοίκηση μόλις περάσουν οι εκλογές προκειμένου, σαν «ώριμο φρούτο», αργότερα, να “αξιοποιηθούν” με πολεοδόμηση τους.

Για αυτό είναι προκλητική υποκρισία, διεθνείς ιμπεριαλιστικές ενώσεις, οργανισμοί, συμμαχίες να "οδύρονται" για τις περιβαλλοντικές καταστροφές και κινδύνους της βιοποικιλότητας, της άγριας πανίδας και χλωρίδας, της ληστρικής εκμετάλλευσης των τροπικών κυρίως δασών, της ερημοποίησης των πλημμυρών, των ρύπων, των απορριμμάτων, για τις αλλαγές στις χρήσεις γης, κ.λπ., ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν τον αποκλειστικό παράγοντα καταστροφής του περιβάλλοντος και αξιοποιούν τις περιβαλλοντικές καταστροφές για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Η "πράσινη οικονομία", το "Πράσινο New Deal", οι "πράσινες επενδύσεις" που προωθούν αποτελεί τη νέα κερδοφόρα διέξοδο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ο στόχος τους είναι η -με κάθε τρόπο- ώθηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η επιτάχυνση των επενδύσεων, η ραγδαία ανάπτυξη των μονοπωλιακών ομίλων στις ΑΠΕ, στον Τουρισμό, στις κατασκευές υποδομών και κατοικίας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στα λαϊκά στρώματα, στο περιβάλλον, στα δάση.

Αυτό δείχνει η διαχρονικά ασκούμενη πολιτική όλων των κυβερνήσεων και τα κόμματα που όλοι μαζί πίνουν νερό στο όνομα των ευρωενωσιακών Οδηγιών και "αρχών" που συναποφασίζουν, νομοθετούν και υλοποιούν. Αυτό ζητάει ο ΣΕΒ, που "υποδεικνύει" στην κυβέρνηση την "ταχύτερη περιβαλλοντική αδειοδότηση για περισσότερες επενδύσεις".

Έτσι, με τον νέο περιβαλλοντοκτόνο νόμο που πρόσφατα έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, δημιουργούνται νέα πεδία κερδοφορίας, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις ανάγκες της μικρομεσαίας αγροτιάς, των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η αδυναμία να προστατευτεί ολοκληρωμένα με ευθύνη του κράτους και των κυβερνήσεων έχει φέρει τη λεγόμενη περιβαλλοντική αλλαγή, που βιώνουμε όλοι. Νέα προβλήματα που δημιουργούνται στη διατροφή μας, στα προϊόντα που τρώμε μέχρι και τον αέρα που εισπνέουμε.

Είναι ξεκάθαρο και το ζούμε χρόνια, η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο των βουνών, του φυσικού περιβάλλοντος για νέες επενδύσεις το καταστρέφει και το βάζει σε νέους κινδύνους. Το περιβάλλον δεν είναι απλά μία πηγή ζωής, η διασφάλιση της προστασίας του είναι καθήκον μας, για τις νεότερες γενιές για την ποιότητα ζωής μας. Είναι αδύνατο να μπορούμε να ζήσουμε σε ένα περιβάλλον που βάζει μπροστά την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων.

Απέναντι σε αυτή επίθεση στο περιβάλλον, τη ζωή, τα δικαιώματά μας για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, οργανώνουμε τη δική μας απάντηση. Να υψώσουμε τείχος αντίστασης, σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.  Καταδικάζουμε τα ρατσιστικά εγκλήματα, την αστυνομική βία και καταστολή, τη νέα δολοφονία 19χρονου, που πυροβολήθηκε στο Ντιτρόιτ, ενώ διαδή

καταστροφής του περιβάλλοντος και αξιοποιούν τις περιβαλλοντικές καταστροφές για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Η "πράσινη οικονομία", το "Πράσινο New Deal", οι "πράσινες επενδύσεις" που προωθούν αποτελεί τη νέα κερδοφόρα διέξοδο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ο στόχος τους είναι η -με κάθε τρόπο- ώθηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η επιτάχυνση των επενδύσεων, η ραγδαία ανάπτυξη των μονοπωλιακών ομίλων στις ΑΠΕ, στον Τουρισμό, στις κατασκευές υποδομών και κατοικίας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στα λαϊκά στρώματα, στο περιβάλλον, στα δάση.

Αυτό δείχνει η διαχρονικά ασκούμενη πολιτική όλων των κυβερνήσεων και τα κόμματα που όλοι μαζί πίνουν νερό στο όνομα των ευρωενωσιακών Οδηγιών και "αρχών" που συναποφασίζουν, νομοθετούν και υλοποιούν. Αυτό ζητάει ο ΣΕΒ, που "υποδεικνύει" στην κυβέρνηση την "ταχύτερη περιβαλλοντική αδειοδότηση για περισσότερες επενδύσεις".

Έτσι, με τον νέο περιβαλλοντοκτόνο νόμο που πρόσφατα έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, δημιουργούνται νέα πεδία κερδοφορίας, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις ανάγκες της μικρομεσαίας αγροτιάς, των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η αδυναμία να προστατευτεί ολοκληρωμένα με ευθύνη του κράτους και των κυβερνήσεων έχει φέρει τη λεγόμενη περιβαλλοντική αλλαγή, που βιώνουμε όλοι. Νέα προβλήματα που δημιουργούνται στη διατροφή μας, στα προϊόντα που τρώμε μέχρι και τον αέρα που εισπνέουμε.

Είναι ξεκάθαρο και το ζούμε χρόνια, η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο των βουνών, του φυσικού περιβάλλοντος για νέες επενδύσεις το καταστρέφει και το βάζει σε νέους κινδύνους. Το περιβάλλον δεν είναι απλά μία πηγή ζωής, η διασφάλιση της προστασίας του είναι καθήκον μας, για τις νεότερες γενιές για την ποιότητα ζωής μας. Είναι αδύνατο να μπορούμε να ζήσουμε σε ένα περιβάλλον που βάζει μπροστά την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων.

Απέναντι σε αυτή επίθεση στο περιβάλλον, τη ζωή, τα δικαιώματά μας για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, οργανώνουμε τη δική μας απάντηση. Να υψώσουμε τείχος αντίστασης, σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.  Καταδικάζουμε τα ρατσιστικά εγκλήματα, την αστυνομική βία και καταστολή, τη νέα δολοφονία 19χρονου, που πυροβολήθηκε στο Ντιτρόιτ, ενώ διαδήλωνε για τον θάνατο του Αφροαμερικανού, Τζ. Φλόιντ, από αστυνομικό. Τώρα είναι που πρέπει να ακουστεί δυνατά: Capitalism means “I can’t breathe” – Καπιταλισμός σημαίνει “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”.

             Όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος για τα κέρδη των μονοπωλίων.

             Όχι στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου στα μονοπώλια.

             Η κυβέρνηση να πάρει πίσω όλους τους αντιπεριβαλλοντικούς νόμους που δίνουν γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους.

             Την κατάργηση των "πράσινων" τελών ΑΠΕ και άμεση μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος κατά 30% για κάθε οικογένεια με εισόδημα έως 40.000 ευρώ.

             Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και στο κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων.

             Καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News