Κρήτη

«Παράνομες» οι εκλογές στην «Αγροτοδιατροφική»

Δεν ενημερώθηκε ούτε η ίδια η διοίκηση για τις κάλπες στην «Αγροτοδιατροφική», καταγγέλλει στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Αλέκος Στεφανάκης

Ως εκλογές πρώτα και κύρια... “παράνομες” και κατά δεύτερο... με την παγκόσμια πρωτοτυπία να μην ενημερώνεται για τη διεξαγωγή αυτών ούτε η ίδια η διοίκηση (!), με συνέπεια ούτε η γενική συνέλευση να συγκαλείται αλλά ούτε και απολογισμός του Δ.Σ. να γίνεται, εμφανίζει τις εκλογές στην “Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη” της Περιφέρειας Κρήτης ο απερχόμενος αντιπρόεδρός της.

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου Αλέκος Στεφανάκης, που ήταν από την αρχή η “ψυχή” της εταιρείας, δουλεύοντας πυρετωδώς για τους σκοπούς αυτής, δεν είχε αντιληφθεί, όπως λέει στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” σήμερα, όλο αυτό το σκηνικό. Και δηλώνει εξαιρετικά μετανιωμένος που ξαναέβαλε υποψηφιότητα, αποφασίζοντας αμέσως να αποσυρθεί από τη θέση του πρώτου αναπληρωματικού, αφού ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία όρεξη να νομιμοποιήσει με την παρουσία του όλο αυτό που μεθοδεύτηκε!

«Αν είχα από την αρχή καταλάβει τι συνέβαινε, δε θα έβαζα υποψηφιότητα. Δεν έπρεπε να ασχοληθώ. Και ζητάω συγνώμη που ασχολήθηκα», λέει, μεταξύ άλλων, στην “Νέα Κρήτη” ο Αλέκος Στεφανάκης, που δηλώνει ότι παρ’ όλα αυτά εύχεται ολόψυχα στη νέα διοίκηση της “Αγροτοδιατροφικής” και προσωπικά στον νέο πρόεδρο και περιφερειακό σύμβουλο Ηρακλείου Σταύρο Τζεδάκη να καταφέρει να συνεχίσει το έργο της εταιρείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μάλιστα να την απογειώσει.

«Εγώ μετά απ’ όλα αυτά θα αποσυρθώ εντελώς και από τη θέση του πρώτου αναπληρωματικού. Και πολύ κακώς ασχολήθηκα αυτή τη φορά τελικά», λέει χαρακτηριστικά ο Αλέκος Στεφανάκης.

«Καμία σχέση με τον πραγματικό ρόλο»

Εξάλλου, ο γνωστός και καταξιωμένος επιστήμονας (κτηνίατρος) δηλώνει πως από την αρχή η “Αγροτοδιατροφική” είχε έναν και μοναδικό ρόλο.

«Ξεκινήσαμε για να φτιάξουμε έναν οργανισμό, ο οποίος θα αναλάβει, μιας και είμαστε μικροί και πολυτεμαχισμένοι, την ενιαία προώθηση, υποστήριξη και ανάδειξη των προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα της Κρήτης. Με ένα ενιαίο σήμα. Υποστηρίζοντας και “βάζοντας πλάτη” η Περιφέρεια Κρήτης, μιας και μεταξύ μας δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι μια αναγκαία διαδικασία. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία, μέσα από ατελείωτες ώρες δουλειάς και από τη δική μου πλευρά κατάθεσης απίστευτης ποσότητας γνώσης και εμπειρίας και τεχνογνωσίας, φτιάχτηκε η πρώτη “Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη” στην Ελλάδα.

Στήθηκαν τα πρότυπα επιθεώρησης και ελέγχου των επιχειρήσεων προκειμένου να μπορούν να πιστοποιήσουν το σήμα και ξεκίνησε η όλη διαδικασία. Αυτόν τον φορέα τον έχουν τιμήσει οι ωραιότερες επιχειρήσεις της Κρήτης. Σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των επιχειρήσεων - μπορεί και το 50% - εγώ έχω άμεση επαγγελματική συνεργασία και τις πίεσα να γίνουν και μέλη»...

Όπως υπενθυμίζει ο Αλέκος Στεφανάκης, μέσα από τον συγκεκριμένο φορέα «πιστοποιούνται τα κρητικά προϊόντα των επιχειρήσεων ή τα προϊόντα που παράγουμε με κρητικές συνταγές, όταν δεν μπορούμε να έχουμε τις πρώτες ύλες σε αυτά. Ένα εξαιρετικό σύστημα, με έναν μοντέρνο τρόπο πιστοποίησης, που απ’ ό,τι αντιλαμβάνεστε, λόγω τεχνογνωσίας και γνώσης (γιατί είναι ειδικά θέματα), όλο αυτό το κομμάτι της επιβεβαίωσης του ελέγχου ήταν μέχρι προχθές σε εμένα».

Με... συνοπτικές διαδικασίες

Με πρόσχημα, μάλιστα, τον κορωνοϊό (πάνω στον οποίο φαίνεται πως “φορτώνονται” πολλά), έγιναν εκλογές κάτω από... συνοπτικές διαδικασίες.

«Καταρχήν, δεν είχε ενημερωθεί το Δ.Σ. Το προηγούμενο Δ.Σ., στο οποίο εγώ συμμετείχα και ευχαριστώ. Και παράλληλα ήμουνα και αντιπρόεδρος και στις τρεις θητείες που έχουν μεσολαβήσει από την ίδρυση της “Αγροτοδιατροφικής”. Δεν έγινε καμία συζήτηση. Καμία ενημέρωση. Επιλέχτηκε μια διαδικασία που εγώ, λόγω χρόνου, δεν είχα αντιληφθεί και δεν ασχολήθηκα. Η διαδικασία κατά την προσωπική μου άποψη δεν ήταν αντικειμενική. Εγώ είχα συνηθίσει οι εκλογές να γίνονται από τη γενική συνέλευση. Τώρα επιλέχτηκε μια διαδικασία, δεν ξέρω από ποιους και πώς. Δεν αντιλήφθηκα όμως ότι δεν ήταν ένα αντικειμενικό σύστημα. Και έκαμα το λάθος και έβαλα υποψηφιότητα. Δεν ασχολήθηκα με το θέμα. Δεν ήξερα δηλαδή ότι οι διοικούντες στην “Αγροτοδιατροφική” ήθελαν άλλα πράγματα»...

«Έφτιαξαν ομάδα»...  «Με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν οι 16;»

Ποιοι ψήφισαν τελικά; Ο Αλέκος Στεφανάκης είναι χαρακτηριστικός: «Φτιάχτηκε μια ομάδα 16 μελών από τα 170 τόσα μέλη που είναι τα Επιμελητήρια και οι επιχειρήσεις. Και αυτή η ομάδα ξέρω πώς φτιάχτηκε και με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν αυτοί οι 16, μεταξύ αυτών και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, το οποίο κι εγώ εκπροσωπώ. Τι να σας πω. Έχω άγνοια. Δε συνεδρίασε έστω το Δ.Σ. να πούμε ότι τα κριτήρια είναι αυτά. Δεν την ξέρω τη διαδικασία».

Τέλος, στο ερώτημά μας εάν ο ίδιος σκοπεύει να υποβάλει ένσταση, απαντά: «Εγώ προσωπικά, επειδή σέβομαι την “Αγροτοδιατροφική”, την καινούργια διοίκηση, το καινούργιο Δ.Σ., απλά, αν και εκλέχτηκα αναπληρωματικό μέλος, θα αποχωρήσω. Και θα ευχηθώ ολόψυχα καλή πορεία στην “Αγροτοδιατροφική”»...

Τέλος, όπως η εφημερίδα μας αποκάλυψε, τρομερή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός του αποκλεισμού από έναν τέτοιο φορέα της μεγαλύτερης συνεταιριστικής οργάνωσης της χώρας, όπως είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, σύμφωνα με τα παράπονα και τις καταγγελίες των συνεταιριστών.

Στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας μας φιλοξενήσαμε σχετική επιστολή του νέου προέδρου της “Αγροτοδιατροφικής”, Σταύρου Τζεδάκη, που υποστήριζε ότι όλα έγιναν νόμιμα και σωστά και πάντα με βάση το καταστατικό ίδρυσης της “Αγροτοδιατροφικής”. «Για μας», όπως υποστήριξε, «δεν υπάρχουν δικά μας και ξένα παιδιά, όπως λέτε, αλλά υπάρχουν εταιρικά μέλη που αντιμετωπίζονται ισότιμα και με απόλυτο σεβασμό. Ποτέ κανένα μέλος δεν έχει αποκλειστεί από καμία δράση ή καμία διαδικασία», ανέφερε στην επιστολή του, μεταξύ των άλλων, ο νέος πρόεδρος της εταιρείας, αποδίδοντας σε... «ενδοσυνεταιριστικές συγκρούσεις της ΕΑΣΗ» τις καταγγελίες για τον αποκλεισμό της από τον φορέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια