Λήγει η σύμβαση 800 εργαζόμενων σε Βενιζέλειο και ΠαΓΝΗ

Κρήτη
Λήγει η σύμβαση 800 εργαζόμενων σε Βενιζέλειο και ΠαΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία του Ηρακλείου

Το πλαίσιο διαμαρτυρίας  της σημερινής κινητοποίησης εστιάζεται στην αποδυνάμωση των νοσοκομείων με την λήξη σύμβασης περίπου 16.000 εργαζόμενων, μέσω ΟΑΕΔ, επικουρικούς, ΣΟΧ , εκ των οποίων 400 στο Βενιζέλειο κι άλλοι τόσοι στο ΠαΓΝΗ,  οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες καθαριότητας, εστίασης, νοσηλείας και άλλων ειδικοτήτων στα νοσοκομεία της χώρας, σε μια περίοδο που οι ανάγκες είναι αντικειμενικά αυξημένες λόγω της επιδημίας SARS-CoV-2.

Μιλώντας στο Ράδιο 98.4 οι πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων στα νοσοκομεία του Ηρακλείου Γιώργος Χονδροζουμάκης και Δημήτρης Βρύσαλης, αντίστοιχα, επισήμαναν ότι μιλάμε για εργαζόμενους ομήρους καθώς πολλοί από αυτούς παραμένουν συμβασιούχοι για πολλά χρόνια. Γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό με πολύτιμη εμπειρία που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να τύχει της πρόνοιας της Πολιτείας με ότι δικαιούται.

Σημειώενται ότι η τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιείται σήμερα υπό την ομπρέλα της ΠΟΕΔΗΝ. Ειδικότερα από τις 07.00 – 10.00 ισχύει η στάση εργασίας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και από 12.00 με 15.00 το μεσημέρι στο ΠαΓΝΗ, ενώ, στις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Πανελλήνια Πανυγειονομική απεργία στο χώρο.

«Οι συνάδελφοι αυτοί αντιμετωπίζουν συχνά τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που από τη μια «αναγνωρίζουν το ρόλο τους» και δίνουν, σε ορισμένες περιπτώσεις – κάτω από την πίεση κινητοποιήσεων και το φόβο «ξαφνικής κατάρρευσης» των ήδη υποστελεχωμένων μονάδων – παράταση στις συμβάσεις τους αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημα μας για μονιμοποίηση τους» επισημαίνει ο Δημήτρης Βρύσαλης.

Στις καταγγελίες του και η απόφαση της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει την επιδημία επαναφέροντας τους ιδιώτες και τις εργολαβικές εταιρίες εντός των νοσοκομείων σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News