Καιρός: Κεραυνοί και βροχές στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Κεραυνοί και βροχές στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία ημέρα αστάθειας η Τετάρτη

Η Τετάρτη 03/06 είναι η τελευταία ημέρα αστάθειας και βροχών στην Κρήτη, σύμφωνα και με τον κ. Λαγουβάρδο Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Άλλωστε ο παρακάτω χάρτης δίνει την αναμενόμενη κατανομή της βροχής τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες της Τετάρτης, ενώ υπάρχει και αυξημένη πιθανότητα ισχυρής κεραυνικής δραστηριότητας.

10η και τελευταία ημέρα αστάθειας

Η δέκατη συνεχόμενη ημέρα αστάθειας φαίνεται να είναι η Τετάρτη 03/06/2020, αφού σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 03/06 στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα συνεχιστούν έως το μεσημέρι, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες φαινόμενα προβλέπονται στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη.

Τα φαινόμενα τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα. Σύμφωνα με το σύστημα πρόγνωσης κεραυνικής δραστηριότητας του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr, το οποίο αναπτύχθηκε στα πλαίσια του συστήματος TALOS, η κεραυνική δραστηριότητα κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τετάρτης 03/06, αναμένεται να είναι αυξημένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης και στα νησιά της Χίου και της Κρήτης, όπως εμφανίζεται στον παρακάτω χάρτη.

  

Αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα βορειοανατολικά. Οι βροχές μετά το απόγευμα θα σταματήσουν, ενώ την Πέμπτη 04/06, δεν αναμένονται φαινόμενα.  

Παρακολουθήστε εδώ την εξέλιξη του καιρού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News