Κρήτη

Η Creta Interclinic ξανά στην πρώτη γραμμή

Προτεραιότητα για το νοσηλευτικό ίδρυμα η υγειονομική θωράκιση της Κρήτης ενόψει της πρωτόγνωρης τουριστικής περιόδου

Η υγειονομική θωράκιση της Κρήτης ενόψει της πρωτόγνωρης τουριστικής περιόδου αποτελεί προτεραιότητα για τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Hellenic Healthcare Group. Στο πλαίσιο αυτό, η Creta Interclinic διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή φορέων, εκπροσώπων του κλάδου και έγκριτων επιστημόνων, όπου συζητήθηκαν θέματα υποστήριξης της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού μέσω προληπτικών και υποστηρικτικών υγειονομικών μέτρων. Στο επίκεντρο αυτής, η υγειονομική θωράκιση της Κρήτης εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, την οποία θέτει ως προτεραιότητα η Hellenic Healthcare Group.

Μέλος του ομίλου των κορυφαίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, η Creta Interclinic βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, οπότε όντας έτοιμη να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη με θέμα την εφαρμογή των κανόνων και τη λήψη επιπλέον μέτρων ώστε να βοηθηθεί η τουριστική βιομηχανία του νησιού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν κορυφαίοι επιστήμονες συνεργάτες από τους τομείς της λοιμοξιολογίας, της μικροβιολογίας και της μοριακής βιολογίας, καθώς και φορείς του τουρισμού της Κρήτης.

Ζητούμενο για την Creta Interclinic και τους επιστήμονες είναι η εφαρμογή των κανόνων πρόληψης στους ανθρώπους που θα φιλοξενηθούν στις ξενοδοχειακές δομές και σαφώς των εργαζομένων σ’ αυτές, καθώς επίσης και η περίθαλψη εφόσον χρειαστεί.

«Πρώτη φορά ο τουρισμός με τα θέματα υγείας πάνε χέρι-χέρι. Πρόκειται για μια τρομερή πρόκληση για την Κρήτη, διότι η Κρήτη είναι η Μητρόπολη του τουρισμού στην Ελλάδα και ο τουρισμός είναι μια μεγάλη βιομηχανία. Αυτή τη στιγμή, ο τουρισμός βάλλεται από έναν μεγάλο αντίπαλο, τον οποίο προσπαθούμε να ελέγξουμε», τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Creta Interclinic Γιώργος Στεφανουδάκης.

«Μετά από τη μεγάλη μάχη την οποία κληθήκαμε να δώσουμε ως κράτος και ως Κρήτη για τον κορωνοϊό, τώρα θα πρέπει να θωρακίσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας του νησιού μας και της Ελλάδος, τον τουρισμό. Η Creta Interclinic, ως πρωτοπόρος στις υπηρεσίες που παρέχει, τονίζει πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά της στη διαχείριση των επισκεπτών της Κρήτης τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο και είναι πάντα δίπλα στους ξενοδόχους, στις επιχειρήσεις και στον τουρισμό της Κρήτης», είπε η παθολόγος-ογκολόγος, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τουρισμού Γεωργία Μηλάκη.

«Είμαστε εδώ προκειμένου να ενημερωθούμε και να προχωρήσουμε σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων και των πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεών μας», τόνισε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Δημήτρης Κουμπαράκης, σε δηλώσεις του.

«Θα έχουμε κρούσματα, όμως θα προσπαθήσουμε ώστε τα ξενοδοχεία μας να είναι ασφαλή και να μη φοβόμαστε ούτε εμείς, ούτε το προσωπικό, ούτε η κοινωνία», τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης.

«Πανέτοιμοι για την πλήρη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων»

Όπως μάλιστα τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα νοσηλευτικά ιδρύματα της HHG: Metropolitan Hospital, “Υγεία”, “Μητέρα”, Metropolitan General, “Λητώ” και Creta Interclinic είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την απόλυτη εφαρμογή των κανόνων και τη λήψη επιπλέον μέτρων, ώστε: 1. Να βοηθήσουμε, στον τουριστικό τομέα, τη συνέχιση της επιτυχημένης από Πολιτεία και επιστήμονες υγείας αντιμετώπιση της πανδημίας. 2. Τη θωράκιση και υποστήριξη του τουρισμού που για τη χώρα είναι μια επιστημονική, κοινωνική και οικονομική πρόκληση», σημειώνοντας πως «είναι ίσως η πρώτη φορά που η τουριστική βιομηχανία βαδίζει χέρι-χέρι με θέματα υγείας και συνάμα προληπτικά και υποστηρικτικά μέτρα. Η εφαρμογή των κανόνων πρόληψης στους ανθρώπους που θα φιλοξενηθούν στις ξενοδοχειακές δομές και σαφώς των εργαζομένων σ’ αυτές, όπως επίσης η περίθαλψη εφόσον χρειαστεί είναι το ζητούμενο για μας. Βρισκόμαστε στην Κρήτη, την τουριστική Μητρόπολη της Ελλάδος. Η Creta Interclinic στην τρέχουσα σεζόν που ξεκινά επίσημα σε δύο εβδομάδες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων. Έχουμε τη στήριξη και την υποστήριξη, αν χρειαστεί, των μεγαλύτερων μονάδων του ομίλου και των κορυφαίων επιστημόνων-συνεργατών, όπως :1. Γ. Σαρόγλου, καθηγητή Λοιμοξιολογίας του ΕΚΠ, 2. Α. Τσαγρή, καθηγητή-διευθυντή του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, 3. Nick Emm Soanakis, καθηγητή-διευθυντή Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του ΕΚΠΑ, 4. George Panagiotakopoulos, καθηγητή Λοιμοξιολογίας-αντιπροέδρου ΕΟΔΥ, 5. Γεωργίου Γεωργιάδη, διευθυντή της ΜΕΘ του Metropolitan Hospital.

Όλοι οι παραπάνω μαζί με τους φορείς του τουρισμού της Κρήτης, όπως ο πρόεδρος των ξενοδόχων, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, ο πρόεδρος των διευθυντών των ξενοδοχείων, οι γιατροί και τα ιατρικά κέντρα της τουριστικής περιφέρειας, βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στην τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η Creta Interclinic στο ξενοδοχείο “IBIS”, ενώνοντας τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους για «τη θωράκιση της τουριστικής Κρήτης. Για την επιστήμη και την οικονομία. Για τον φιλοξενούμενο και τον εργαζόμενο», όπως τονίστηκε.

(Στην κεντρική φωτογραφία στιγμιότυπο από τη σύσκεψη που διοργάνωσε η Creta Interclinic παρουσία φορέων της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού.)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια