Κρήτη

Πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και τι θα γίνει στα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Η νέα πραγματικότητα στις σχολικές αίθουσες στην εποχή του κορωνοϊού είναι δεδομένη

Το πρώτο κουδούνι της επόμενης σχολικής χρονιάς θα χτύπησε νωρίτερα και συγκεκριμένα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου είπε μιλώντας στην εκπομπή ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ της ΚΡΗΤΗ TV η υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκης υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει γύρω στις 5 Σεπτεμβρίου με τους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν στα σχολεία την 1ή Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα νέα πραγματικότητα στις σχολικές αίθουσες στην εποχή του covid 19 είναι δεδομένη και μάλιστα έχοντας ανοίξει πολλά μέτωπα όσον αφορά την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο πρόεδρος τους Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Δ. Θεοτοκόπουλος», Γιώργος Μακράκη αναφέρθηκε στη νέα πραγματικότητα αλλά και στο Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που φέρνει τα πάνω κάτω όσον αφορά την εκπαίδευση. Στο ίδιος μήκος κύματος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Ρένα Τερζάκη όπως και ο αντιπρόεδρος της διδασκαλικής ομοσπονδίας, Γιώργος Τρούλης.

Μάλιστα το Πολυνομοσχέδιο φαίνεται να φέρνει θύελλα αντιδράσεων όσον αφορά των αριθμό των μαθητών μέσα στις αίθουσες με τους εκπαιδευτικούς να κατηγορούν το αρμόδιο υπουργείο ότι αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών και στην δίχρονη προσχολική εκπαίδευση πάει πίσω όλη την εκπαιδευτική διαδικασία. Το ερώτημα έθεσε στην υφυπουργό ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Ηρακλείου (Δ. Θεοτοκόπουλος) Γιώργος Μακράκης.

«Η Δευτέρα, η τρίτη και η Τετάρτη έχει ήδη 25 παιδιά ανά αίθουσα», τόνισε η κ. Ζαχαράκη. «Στόχος είναι η ομογενοποίηση του ανώτερου αριθμού που μπορεί να έχει κάθε τάξη δηλαδή ο ανώτερος αριθμός που μπορεί να έχει κάθε τάξη», υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη μάλιστα υποστήριξε ότι αυτό θα διευκολύνει την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν το υπουργείο για βήματα πίσω με τους συνδικαλιστές να κάνουν λόγο για αντιπαιδαγωγικό μέτρο που αποτελεί τροχοπέδη στη διαδικασία. Ενώ τέθηκε και το θέμα δυσκολίας της εφαρμογής του μέτρου σε Δήμους όπως είναι το Ηράκλειο.

Μάλιστα όσον αφορά το κομμάτι της αριστεία ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Τρούλης, έκανε λόγο για διαχωρισμό μαθητών που ενέχει τον καιάδα για το κομμάτι της αριστεία. Ενώ όσον αφορά την αξιολόγηση που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο η υφυπουργός υποστήριξε πως είναι υποχρέωση του υπουργείου παιδεία όχι με τιμωρητική εφαρμογή αλλά με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα δεδομένα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια