Γ. Φίλης : «Ετοιμάζονται να θεωρήσουν την Πελοπόννησο νησί και να μην της αναγνωρίσουν υφαλοκρηπίδα»

Κρήτη
Γ. Φίλης : «Ετοιμάζονται να θεωρήσουν την Πελοπόννησο νησί και να μην της αναγνωρίσουν υφαλοκρηπίδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκρως αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο κ. Φίλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV

«Ετοιμάζονται να θεωρήσουν την Πελοπόννησο νησί και να μη της αναγνωρίσουν υφαλοκρηπίδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής – Καθηγητής Γεωστρατηγικής , στην διάρκεια μίας άκρως αποκαλυτπικής συνέντευξης που παραχώρησε στην Κατερίνα Σαλαπάτα.

«Αυτό που θα επιχειρήσει να κάνει η Άγκυρα είναι να καταφέρει  να μεταφέρει πολεμικά σκάφη νοτίως της Κρήτης για να αμφισβητήσει σε κάθε γεωγραφικό πλάτος και μήκος , θαλάσσιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι προέκταση του Τουρκοκυπριακού μνημονίου.

Σε Κάρπαθο, Ρόδο και Κρήτη επιχειρεί να δημιουργήσει «διάδρομο» από τα νότιο δυτικά  παράλια της προς νότια και να καλύψει ολόκληρη  την θαλάσσιά περιοχή στην οποία η Ελλάδα πρέπει να  ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα.

Η είδηση μάλιστα είναι και είναι η πρώτη φορά που το αναφέρω ότι η  Τουρκία δεν είναι μόνο ότι δεν αναγνωρίζει υφαλοκρηπίδα στα νησιά μας αλλά ετοιμάζεται να θεωρήσει την Πελοπόννησο «νησί» και να μη της αναγνωρίσουν υφαλοκρηπίδα" . Γεγονός που σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε τεράστιο πρόβλημα και γι’ αυτό που μας πιέζουν δεκαετίες τώρα οι Τούρκοι στο Ανατολικό Αιγαίο, για νησιά του Αν .Αιγαίου που  δεν έχουν υφαλοκρηπιδα επειδή όπως λένε επειδή «επικάθονται» επί της πλάκας της Μικράς Ασίας , θα μας το πουν  και οι Λίβυοι».

Η Τουρκία τραβά επικίνδυνα το σχοινί της έντασης στην Μεσόγειο έχοντας βάλει δυναμικά στο χάρτη και την Κρήτη προωθώντας μια σειρά από παράνομες ενέργειες , πρόσθεσε κατηγορηματικά μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης

«Το μνημόνιο Τουρκίας και Λιβύης δεν είναι παράνομο με την έννοια ότι είναι μία κυβέρνηση διεθνώς αναγνωρισμένη με μία άλλη κυβέρνηση διεθνώς αναγνωρισμένη. Το ότι έχουν καταθέσει στον ΟΗΕ δεν λέει τίποτα γιατί ο ΟΗΕ δεν είναι διεθνές Δικαστήριο που πάει αυτεπάγγελτα για να  συζητήσει και να δει αν είναι αληθινό ή όχι ή αν είναι  νομικώς έωλο ή όχι

Σε νομικό πλαίσιο πρέπει εμείς να πάμε να εκφέρουμε ως χώρα  τις αντιρρήσεις μα και να καταθέσουμε τις αντιρρήσεις μας τις δικές μας συντεταγμένες .

Αν δεν αντιδράσουμε θα αποκτήσει νομιμότητα αυτό που ζητάει η Τουρκία η οποία και  θέλει να μας σύρει σε μία διαπραγμάτευση».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του κ. Φίλη στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News