Κρήτη

Τουρισμός: Ανοίγουν τα ξενοδοχεία, αλλά τα ρολά είναι… κατεβασμένα

Έκδηλη η αγωνία των Κρητικών επιχειρηματιών - Άδεια η 25ης Αυγούστου  

Στο «παρά ένα» ανακοινώθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα βάσει των οποίων θα πρέπει να λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις εν καιρώ κορωνοϊού. Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας και 16 ημέρες πριν την έναρξη λειτουργίας των εποχικών τουριστικών μονάδων, βγήκε και επίσημα η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα υπουργεία Υγείας, Τουρισμού και Οικονομικών, η ανησυχία όμως για τους επιχειρηματίες είναι έκδηλη αφού δεν είναι σε θέση να απαντήσουν με σαφήνεια για το αν οι χώροι τους θα είναι έτοιμοι να ανοίξουν από αύριο.

Αυτό τόνισε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, λίγο πριν τη δημοσίευση των σχετικών οδηγιών στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. 

Λίγο πριν την ανακοίνωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων τα οποία πρέπει να τηρούν και τα καταλύματα της Κρήτης, τουριστικοί παράγοντες του νησιού δεν έκρυψαν τους προβληματισμούς τους για μια σειρά πρακτικών ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή των μέτρων.

Οι σκέψεις & τα ερωτήματα για το πώς θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία παραμένουν. Οι επιχειρηματίες τονίζουν τη δύσκολη πραγματικότητα στην οποία καλούνται να δουλέψουν φέτος, ενώ θέτουν στο προσκήνιο και τις αγωνίες τους για το οικονομικό σκέλος.

Εν τω μεταξύ πριν από λίγα 24ωρα ανακοινώθηκε η λίστα με τις χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα της Ελλάδας από 15 Ιουνίου, με τις αεροπορικές πτήσεις να φτάνουν αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 29 χώρες και η λίστα θα διευρυνθεί το προσεχές διάστημα. Από 1η Ιουλίου απελευθερώνονται οι πτήσεις εξωτερικού και για την Κρήτη.

Την ίδια ώρα, ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε δήλωση του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης σχετικά με τις διακοπές σε ξενοδοχεία.

Η αντιδιαστολή των εικόνων σε έναν από τους πλέον τουριστικούς δρόμους του Ηρακλείου, αυτόν της 25ης Αυγούστου είναι χαρακτηριστική. Ενώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα «έσφυζε» από ζωή και κίνηση, φέτος τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά.

Αυτό που τονίζουν πάντως οι τουριστικοί παράγοντες της Κρήτης είναι ότι ο τουρισμός για το νησί θα μπει ουσιαστικά σε τροχιά επανεκκίνησης από τον Ιούλιο.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια