Επιδεινώνεται ο καιρός με καταιγίδες και χαλάζι – Πότε και πώς επηρεάζεται η Κρήτη

Κρήτη
Επιδεινώνεται ο καιρός με καταιγίδες και χαλάζι – Πότε και πώς επηρεάζεται η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι ως την Τρίτη

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να μην αφήνουν ανεπηρέαστη την Κρήτη και συγκεκριμένα τα ανατολικά της.

Συγκεκριμένα  ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις αναμένονται σήμερα Δευτέρα (01-06-2020), στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου , στα Δωδεκάνησα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην Κρήτη  (κυρίως στα ανατολικά).

Επίσης αύριο Τρίτη τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα επικρατήσουν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ‘ωρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά της υπόλοιπης χώρας .

Προβλήματα στη Λέρο από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Σοβαρές ζημιές από ισχυρή βροχόπτωση έχει υποστεί σήμερα το νησί της Λέρου. Λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί, ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας, ζητά να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο αίτημα του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ο δήμαρχος Λέρου αναφέρει τα εξής: «Μετά τη σημερινή θεομηνία που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει το νησί της Λέρου, σας ενημερώνω ότι έχουν πλημμυρίσει οικίες, εμπορικά καταστήματα, υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα, ενώ και το οδικό δίκτυο του νησιού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Κατόπιν αυτών σας καλώ όπως μεριμνήσετε με σχετική σας εισήγηση (άρθ. 11 και 12 του Ν.3013/2002), προς τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί η Λέρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Παρακολουθήστε εδώ την εξέλιξη του καιρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News