Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων: «Εθελοντές Σαμαρείτες δέχτηκαν επίθεση έξω από σχολείο»

Κρήτη
Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων: «Εθελοντές Σαμαρείτες δέχτηκαν επίθεση έξω από σχολείο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τι αναφέρεται στην ανακοίνωση

Την συμπαράσταση του, στους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού για επίθεση όπως αναφέρεται που δέχτηκαν έξω από σχολείο των Χανίων, εκφράζει το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Χανίων.

Οι εθελοντές Σαμαρείτες, μεταξύ άλλων όπως γίνεται γνωστό στην ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων, βρίσκονταν εκεί προσφέροντας εθελούσια βοήθεια στο έργο των εκπαιδευτικών του σχολείου θερμομετρώντας κατά την πρωινή προσέλευση όσους μαθητές το επιθυμούσαν, κατόπιν προσκλήσεως και συνεννοήσεως με το σχολείο και την Ένωση.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση ενώ από την αστυνομία όπως έγινε γνωστό δεν έχει υπάρξει επίσημη καταγγελία.

«Ως ΔΣ της Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Χανίων ενημερωθήκαμε για την αήθη και προκατειλημμένη επίθεση που δέχθηκε συνεργείο Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έξω από σχολείο της πόλης.

Οι εθελοντές Σαμαρείτες βρίσκονταν εκεί προσφέροντας εθελούσια βοήθεια στο έργο των εκπαιδευτικών του σχολείου θερμομετρώντας κατά την πρωινή προσέλευση όσους μαθητές το επιθυμούσαν, κατόπιν προσκλήσεως και συνεννοήσεως με το σχολείο και την Ένωση.

Η συνολική καταδίκη του μεμονωμένου αυτού περιστατικού αποτελεί όχι απλό καθήκον μας αλλά και επιβεβαίωση της άριστης μέχρι σήμερα συνεργασίας μας με το Ερυθρό Σταυρό καθώς και αναγνώριση του εθελοντικού του έργου. 

Ελπίζουμε ότι στην πόλη δεν θα υπάρξουν μιμητές του θύτη και οι εθελοντές θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο του με δεδομένο τα αιτήματα των σχολείων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News