ΕΛΜΕΠΑ: τι απαντά η Πρυτανεία για την "φωτογραφική" προκήριξη

Κρήτη
ΕΛΜΕΠΑ: τι απαντά η Πρυτανεία για την "φωτογραφική" προκήριξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέση πήρε η Πρυτανεία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για την αποκάλυψη που έκανε η εφημερίδα "Νέα Κρήτη"  σχετικά με τα ερωτηματικά που προέκυψαν στην προκήρυξη θέσης μέλους ΔΕΠ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η προκήρυξη ήταν "φωτογραφική" και μάλιστα ο καθηγητής για τον οποίο δημιουργήθηκε νέα θέση με βάση το αντικείμενο και την εξειδίκευση του, "φιγουράρει" σε βάση δεδομένων των ΗΠΑ  για σεξουαλικές παραβάσεις.

Η απάντηση της Πρυτανείας:

"Σε σχέση με τα δημοσιεύματα που σχετίζονται με την προκήρυξη νέας θέσης μέλους ΔΕΠ στη βαθμίδα αναπληρωτή Καθηγητή ή επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Εύκαμπτες ρομποτικές – μηχατρονικές συσκευές» στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, επισημαίνονται εκ’ μέρους της Πρυτανείας τα εξής:

1) Σύμφωνα με τη με αρ. 14/26.11.2019 πράξη Συνέλευσης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών αποφασίστηκε ομόφωνα η προκήρυξη μίας θέσης μέλους ΔΕΠ στη βαθμίδα αναπληρωτή ή επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Εύκαμπτες ρομποτικές – μηχατρονικές συσκευές».

2)Για τη θέση του αναπληρωτή Καθηγητή με κωδικό ΑΡΡ15084 υποβλήθηκαν 3 υποψηφιότητες, ενώ για τη θέση του επίκουρου Καθηγητή με κωδικό ΑΡΡ15085 υποβλήθηκαν 4 υποψηφιότητες (η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων ήταν στις 18/5/2020).

3)Τα ενδεκαμελή εκλεκτορικά σώματα που θα αποφασίσουν για την εκλογή μέλους ΔΕΠ στη βαθμίδα αναπληρωτή ή επίκουρου Καθηγητή για τη θέση με γνωστικό αντικείμενο «Εύκαμπτες ρομποτικές – μηχατρονικές συσκευές» αποτελούνται κατά κύριο λόγο από μέλη ΔΕΠ άλλων Πανεπιστημίων.

4)Βάσει της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 19 του ν. 4009/2011, όπως ισχύει), μετά την υποβολή του πρακτικού του εκλεκτορικού σώματος και όλων των σχετικών με την εκλογή εγγράφων, θα πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος νομιμότητας από τον Πρύτανη.

Κατά συνέπεια επισημαίνουμε ότι, για τον ορισμό του γνωστικού αντικειμένου της νέας θέσης μέλους ΔΕΠ στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, έχει τηρηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία. Τέλος, επισημαίνεται ότι η Πρυτανεία, βάσει των αρμοδιοτήτων της και με αίσθημα ευθύνης, θα προφυλάξει με κάθε τρόπο το κύρος και τη δυναμική του Πανεπιστημίου."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News