Κρήτη

Φονικό Σητεία: "Σε ένα τρίλεπτο έγινε ότι έγινε" - Αποκαλυπτική η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Η δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Κατερίνας κ.Βούλα Δημητριάδου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV , για το έγκλημα που συγκλόνισε τη Σητεία το Μάρτιο του 2019.

«Η επίμαχη απόφαση αποδίδει δικαιοσύνη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ανέφερε μεταξύ άλλων η δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Κατερίνας που έπεσε νεκρή τον Μάρτιο του 2019 από τα χέρια του 37χρονου συζύγου της, στη Σητεία.

H κ. Βούλα Δημητριάδου, άκρως αποκαλυπτική, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Σαλαπάτα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι  ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος τέλεσε την πράξη προμελετημένα και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, υπήρχε δηλαδή ο λεγόμενος ανθρωποκτόνος δόλος.

Ο 37χρονος άνδρας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. 

Τι θα γίνει με την ποινή

Σύμφωνα πάντα με την δικηγόρο : «Αναφορικά με την ποινή, στην περίπτωση της Σητείας ο νομοθέτης  λέει ισόβια κάθειρξη γεγονός που σημαίνει  ότι θα πρέπει  να κάνει  16 χρόνια κλειστή  φυλακή  χωρίς δικαίωμα άδειας και χωρίς να υπολογιστούν στα χρόνια αυτά ευεργετικά ημερομίσθια . Όλα αυτά θα προσμετρώνται στην ποινή μετά τα 16 έτη. Μην ακούτε αυτά που λένε ότι θα είναι έξω σε 5 χρόνια. Η νομοθεσία είναι σαφής».

Σε ένα τρίλεπτο έγινε ότι έγινε

 «Η παραμονή του στο σπίτι διήρκησε ούτε 5 λεπτά… Σε ένα τρίλεπτο έγινε ότι έγινε… Υπήρχαν τόσο έντονα τα σημάδια στο λαιμό και πιάνοντας  την από την καρωτίδα και ήταν αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι έχεις ενδεχόμενο δόλο και εκείνη τη στιγμή θέλεις να την πνίξεις να την σκοτώσεις».

Το προφίλ του δράστη

«Διέκρινα στο λόγο του μια υπεκφυγή ανάληψης ευθυνών, προσπαθούσε να μετακυλήσει ευθύνες στην οικογένεια του θύματος. Από την άλλη είπε για την Κατερίνα ότι ήταν μητέρα που ήταν ευέξαπτη, νευρική , μάλωνε τα παιδιά , γεγονότα που δεν αποδείχτηκαν. Είχε επιλεκτική μνήμη και προσπαθούσε να διαφύγει από ερωτήματα της έδρας και να εστιάσει εκεί όπου εκείνος ήθελες. Υπήρχαν αντιφάσεις κατά την απολογία του για την ημέρα της ανθρωποκτονίας».

Η δικηγόρος χαρακτήρισε τον δράστη συζυγοκτόνο και όχι γυναικοκτόνο. «Δεν είναι ο δράστης που αποστρέφεται τη γυναίκα, ούτε ο βιαστής που βιάζει κατά συρροή γυναίκες και τις σκοτώνει. Εδώ έχουμε μια υπόθεση καθαρά που κλιμακώνεται στα πλαίσια μας ενδοοικογενειακής  βίας σε διάστημα 4 ετών. Ο ίδιος φαντασιώνεται μία κατάσταση και ότι οι πάντες τον εχθρεύονται και ότι έφυγε από την εξουσία. Θεωρούσε ότι την είχε στην κατοχή του και ότι ήταν  ένα «αντικειμένο» που έπρεπε να κατέχει και να εξουσιάζει και μάλιστα κατά την απολογία του έκανε χρήση της λέξης εξουσίας».

Τα παιδιά 6 και 18 μηνών

«Το μεγαλύτερο παιδάκι σίγουρα θα το θυμάται. Τα τραύματα μένουν και σε τέτοιες περιπτώσεις καθίσταται αναπόφευκτα θύματα ενδοιοικογενειακής  βίας και τα παιδιά».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Κατερίνα Σαλαπάτα η δικηγόρος κ. Δημητριάδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια