Κρήτη

Σ. Βαρδάκης: "Να ανακληθεί η μεταφορά της Μονάδας εμφραγμάτων της Καρδιολογικής του ΠΑΓΝΗ"

Να εισακουστούν οι εισηγήσεις των Γιατρών της κλινικής σημειώνει ο βουλευτής

Την  επιστολή του Ιατρικού Προσωπικού της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ προς τον Διοικητή του νοσοκομείου, σε σχέση με τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων της κλινικής σε άλλον χώρο, φέρνει στη βουλή με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, ζητώντας άμεσα με κοινοβουλευτική παρέμβαση, ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας για αυτή την απόφαση. Το θέμα της μεταφοράς δημιουργεί πολλά και συγκεκριμένα προβλήματα, όντας μακριά από τα χειρουργεία και έχει ήδη προταθεί από τους ιατρούς πιο ενδεδειγμένος χώρος Οι Ιατροί μάλιστα, έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να παραιτηθούν αν η Μονάδα Εμφραγμάτων μετακινηθεί σε χώρο ο οποίος θεωρείται ακατάλληλος.

Παράλληλα, οι φορείς της Κρήτης, όπως η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης – Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου,  Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, η Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Πούλμαν Κρήτης, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, η  Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας, ο Σύλλογος ιδιοκτητών Γραφείων Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων & Δικύκλων η Ομοσπονδία Γραφείων Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων, ο Σύλλογος Επισιτισμού & Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου,  έχουν εναντιωθεί σε αυτή την απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου, καθώς η ανάπτυξη των ΜΕΘ δε μπορεί να συμβεί σε βάρος μιας κλινικής η οποία αποτελεί πρότυπο στην Ελλάδα και θεωρείται επιβεβλημένη η ανάπτυξη και όχι η συρρίκνωσή της.

Ο κ. Βαρδάκης δήλωσε: «Η προσφορά της καρδιολογικής κλινικής ΠΑΓΝΗ στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε όλο το Ν. Αιγαίο είναι γνωστή. Μια κλινική με διεθνή αναγνώριση. Η Κρήτη χρειάζεται, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο, να έχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στο επίπεδο της καρδιολογίας. Ας μας εξηγήσει ο Υπουργός Υγείας την απόφαση του διοικητή ΠΑΓΝΗ, η οποία οδηγεί στη συρρίκνωσή της.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια